Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Günah Konusunda Tam ve Etkin Karar

Günah Konusunda Tam ve Etkin Karar

97 kez okundu.

“Artık günaha kölelik etmeyelim diye, günahlı varlığımızın ortadan kaldırılması için eski yaradılışımız… Mesih’le birlikte çarmıha gerildi.” (Romalılar 6:6)

Günah konusunda –yani günahın sizin içinizde tamamen öldürülmesi gerektiğiyle ilgili– bir karar verdiniz mi? Günahla ilgili bu tam ve etkili kararı verme noktasına gelmek uzun bir zaman alır. Ancak günahın sizde ölmesine karar verdiğinizde –sadece engellemek, bastırmak, karşı koymak değil, İsa Mesih’in dünyanın günahını çarmıha gerdiği gibi çarmıha germek– işte bu hayatınızın en önemli anıdır. Hiç kimse karşısındaki insana bu kararı verdirtemez. Zihinsel ve ruhsal olarak ikna olmuş olmamız gerekir, ama asıl yapmamız gereken Pavlus’un bu ayetlerde bizi uyardığı konulara karar vermektir.

Kendi dizginlerinizi kontrol altına alın, Tanrı’yla baş başa vakit geçirin ve “Rab, bendeki günahın ölümü tam olarak gerçekleşene kadar beni ölümünle özdeşleştir” sözleriyle bu kararı verin. İçinizdeki günahın ölmesi için bu erdemli kararı verin.

Bu, Pavlus açısından gelecekle ilgili ilahi bir beklenti değildi, ama yaşamında deneyim etmesi gereken kesin ve esaslı bir tecrübeydi. Hayatınızda günahın ne düzeyde ve nasıl bir doğa ile bulunduğunu anlamak için –diğer bir deyişle sizde Tanrı’nın Ruhu’na karşı direnen şeyleri görebilmek için– Tanrı’nın Ruhu’nun sizi araştırmasına izin vermeye hazır mısınız? Hazırsanız Tanrı’nın günah konusundaki düşüncesine, yani günahın İsa’nın ölümüyle özdeşleştirilmesi fikrine katılıyor musunuz? Tanrı’nın huzurunda günah konusundaki isteğinizi gerçekten esaslı bir şekilde ele almadan “günah karşısında ölü” (6:11) olamazsınız.

Etinizde ve canınızda geriye kalan tek şey Mesih’in yaşamı olana kadar Mesih’le birlikte çarmıha gerilmenin görkemli ayrıcalığını tattınız mı? “Mesih’le birlikte çarmıha gerildim. Artık ben yaşamıyorum, Mesih bende yaşıyor…” (Galatyalılar 2:20).

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bir yanıt yazın