Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Kutsallığı

Tanrı’nın Kutsallığı

107 kez okundu.

Eğer O’nunkine benzer bir ölümde O’nunla birleştiysek, O’nunkine benzer bir dirilişte de O’nunla birleşeceğiz.” (Romalılar 6:5)

İsa ile çarmıha gerildiğimin kanıtı O’na kesin bir şekilde benzememdir. İsa’nın Ruhu’nun içime girmesiyle Tanrı’yla özel yaşamım tamamen yenilenir. İsa, ölümden dirilişi sayesinde Tanrı’nın yaşamını bana verme yetkisine sahip olmuştur ve yaşadığım her şey O’nun yaşamı temeli üzerine kurulmalıdır. İsa’nın diriliş yaşamına şu anda, şimdi erişebilirim. Bu yaşamın belirtisi kutsallık olacaktır.

Elçi Pavlus’un tüm yazıları boyunca anlatılan fikir şudur: İsa’nın ölümünde O’nunla özdeşleşmeye karar verişimden sonra, İsa’nın diriliş yaşamı insan doğamın her parçasına işler. Tanrı Oğlu’nun yaşamını insan bedeninde yaşamak, Tanrı’nın mutlak kudretini –O’nun tam ve etkin tanrılığını– gerektirir. Kutsal Ruh bir misafir olarak görülemez, evin tümü O’nundur. Bendeki “eski Adem’in” İsa’nın ölümüyle özdeşleşmesine karar verdiğimde Kutsal Ruh beni ele geçirir. Her şeyin sorumluluğunu kendi üzerine alır. Bana düşen ise ışıkta yürümek ve O’nun bana gösterdiği her şeye boyun eğmektir. Günahla ilgili bu önemli kararı verdikten sonra kendimi “günah karşısında ölü” olarak “saymam” daha kolay olur, çünkü her zaman kendimde İsa’nın yaşamını bulurum (Romalılar 6:11). Nasıl tek bir tür insanlık varsa tek bir tür de kutsallık vardır – o da İsa’nın kutsallığıdır. Bana verilen de İsa’nın kutsallığıdır. Tanrı, Oğlu’nun kutsallığını içime yerleştirir ve artık ben yeni bir ruhsal ortama ait olurum.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bir yanıt yazın