Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Bağışlanmanın Özgürleştirici Gücü

Bağışlanmanın Özgürleştirici Gücü

82 kez okundu.

“Günahların bağışlandı.” (Luka 7:48)

Bir kadın, bir Ferisi’nin evinde ağlayarak İsa’nın yanına gelir ve O’nun ayaklarını yıkar. Şüphesiz Petrus o an herkesin içinde kadının günahkâr olduğunu ve İsa’ya hiçbir şekilde dokunmaması gerektiğini söylediğinde, kadın utanç hissetmiş olmalı.

Gerçekten de bir günahkârdı. Gerçekten de utanç duyması yerindeydi. Ancak çok uzun süre boyunca değil.

İsa şöyle dedi: “Günahların bağışlandı” (Luka 7:48). Konuklar kendi aralarında mırıldanmaya başlayıncaysa, İsa şu sözleriyle kadının imanının güçlendirdi: “İmanın seni kurtardı, esenlikle git” (Luka 7:50).

İsa bu kadının, yaşadığı utancın felç edici etkilerinden kurtulmasına nasıl yardımcı oldu? Ona bir vaat verdi: “Günahların bağışlandı! İmanın seni kurtardı. Geleceğin, esenlik geleceği olacak.” Geçmişin bağışlanmasının artık yerini gelecekte esenliğe bıraktığını söyledi.

Dolayısıyla mesele, kadının Tanrı’nın gelecek lütfuna olan imanıydı; o lütuf ki, kökleri İsa’nın bağışlayan eyleminin ve özgürleştirici kelimelerinin taşıdığı yetkiye dayanmaktadır. Yerinde duyulan –gerçekten hissetmemiz gereken– utancın, yani yanlış olmayan –gereğinden fazla uzayıp bizi felç etmeyen– utancın etkileriyle savaşırken hepimizin böyle yapması gerekir.

Felç eden utanca, bu imansızlığa karşı savaşırken, gelecekteki lütuf vaatlerine ve utandırıcı eylemlerin bağışlanmasıyla birlikte gelen esenliğe sıkıca tutunmamız gerekir.

  • “Sen bağışlayıcısın, öyle ki senden korkulsun.” (Mezmurlar 130:4)
  • “Bulma fırsatı varken RAB’bi arayın; yakındayken O’na yakarın. Kötü kişi yolunu, fesatçı düşüncelerini bıraksın; RAB’be dönsün, merhamet bulur. Tanrımız’a dönsün, bol bol bağışlanır.” (Yeşaya 55:6-7)
  • “Günahlarımızı itiraf edersek, güvenilir ve adil olan Tanrı günahlarımızı bağışlayıp bizi her kötülükten arındıracaktır.” (1. Yuhanna 1:9)
  • “Peygamberlerin hepsi O’nunla ilgili tanıklıkta bulunuyorlar. Şöyle ki, O’na inanan herkesin günahları O’nun adıyla bağışlanır.” (Elçilerin İşleri 10:43)

Hepimizin bağışlanmaya ihtiyacı vardır. Yarın da ihtiyacımız olacak. İsa bu bağışlanmayı bize hem bugün hem de yarın sunmak üzere öldü. Bugün ya da yarın, gerçek şudur: Tanrı’nın bağışlaması bizi geleceğimiz için özgür kılar. Felç edici utancı bizden alır. Bağışlanma, geleceğin lütfuyla doludur.

Temelinde Tanrı’nın bağışlaması olan gelecek lütfa imanla yaşadığımızda, hissetmeyi hak ettiğimiz utancın bile o gereğinden fazla süren, felç edici etkilerinden özgür kılınırız. Bağışlanmanın anlamı budur.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın