Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Cesaretimizi Yitirmeyişimizin Sebebi

Cesaretimizi Yitirmeyişimizin Sebebi

193 kez okundu.

Bu nedenle cesaretimizi yitirmeyiz. Her ne kadar dış varlığımız harap oluyorsa da, iç varlığımız günden güne yenileniyor. Çünkü geçici, hafif sıkıntılarımız bize, ağırlıkta hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak kadar büyük, sonsuz bir yücelik kazandırmaktadır. Gözlerimizi görünen şeylere değil, görünmeyenlere çeviriyoruz. Çünkü görünenler geçicidir, görünmeyenlerse sonsuza dek kalıcıdır. (2. Korintliler 4:16-18)

Pavlus’un gözleri eskisi gibi görmüyor (ve o zaman gözlük de yok). Kulakları eskisi gibi duymuyor (ve o zaman işitme cihazları da yok). Vücudundaki darplar eskisi gibi iyileşmiyor (ve o zaman antibiyotik de yok.) Şehir şehir gezerken gösterdiği o çeviklik, artık eskisi gibi değil. Yüzünde ve boynundaki kırışıklıkları görüyor. Hafızası eskisi kadar iyi değil. Tüm bunların kendi imanı, sevinci ve cesareti için bir tehdit oluşturduğunu kabul ediyor.

Ama cesaretini yitirmiyor. Neden?

Cesaretini yitirmiyor çünkü iç varlığı yenileniyor. Nasıl?

Yüreğinin yenilenmesinin ardında son derece garip bir şey yatıyor. Bunun arkasında görünmeyen şeylere bakması yatıyor.

Gözlerimizi görünen şeylere değil, görünmeyenlere çeviriyoruz. Çünkü görünenler geçicidir, görünmeyenlerse sonsuza dek kalıcıdır. (2. Korintliler 4:18)

Pavlus’un cesaretini yitirmeme yolu bu: görünmeyen şeylere bakmak. Peki, baktığı zaman ne gördü?

Birkaç ayet sonra 2. Korintliler 5:7’de, kendisi şöyle diyor: “Gözle görülene değil, imana dayanarak yaşarız.” Bu, ortada hiçbir şey yokken gözü karartmak anlamına gelmez. Bunun anlamı, dünyadaki en değerli ve en önemli gerçekliklerin şimdilik duyu organlarımızın ötesinde olduğudur.

Gözlerimizi bu görünmeyen şeylere Müjde aracılığıyla “çeviriyoruz.” Gözlerimizi Mesih’i yüz yüze gören şahitlerin görünmeyen, nesnel gerçeğine çevirerek yüreklerimizi güçlendiriyor, cesaretimizi yeniliyoruz.

“‘Işık karanlıktan parlayacak’ diyen Tanrı, İsa Mesih’in yüzünde parlayan kendi yüceliğini tanımamızdan doğan ışığı bize vermek için yüreklerimizi aydınlattı” (2. Korintliler 4:6). “İsa Mesih’in yüzünde parlayan [Tanrı] yüceliğini tanımamızdan doğan ışık.” Bu ışığı, Müjde aracılığıyla yüreğimizdeki parlayışıyla görürüz.

O an için anlamış olsak da olmasak da, bu parıldama yaşandığı an Hristiyan olduk. Şimdiyse Pavlus’la birlikte yüreğin gözleriyle bakmaya devam etmeliyiz. Öyle ki, cesaretimizi yitirmeyelim.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın