Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Aradığınız Kişi İsa’dır

Aradığınız Kişi İsa’dır

91 kez okundu.

Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi. Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’un adıyla vaftiz edin; size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim. (Matta 28:18-20)

Matta’nın son bölümü, dirilmiş Mesih’in güneş gibi doğan görkemine açılan bir penceredir. Burası aracığıyla, İsa’nın sıradağlar gibi uzanan zengin karakterindeki en az üç farklı doruk noktasını görebiliyorsunuz: gücünün doruğu, sevecenliğinin doruğu ve amaçlılığının doruğu.

Tüm yetki O’nundur – kendi isteğini gerçekleştirme hakkına ve gücüne sahiptir. Üstelik O, bu gücü kendi sarsılmaz amacı için, tüm uluslardan öğrenciler yetiştirmek için kullanmaktadır. Bu süreçte de, kendisi dünyanın sonuna dek bizimle olduğunu vaat ederek, bize karşı bizzat sevecendir.

Hepimiz yüreklerimizde biliyoruz ki, eğer dirilmiş Mesih yüceliğe hayranlıkla bakma arzumuzu tatmin edecekse, O’nun böyle olması gerekir. Güçte yüce. Sevecenlikte yüce. Amaçlılıkta yüce.

Kendi amaçlarını gerçekleştirmekten aciz olan insanlar, yüceliğe hayranlıkla bakma arzumuzu tatmin edemezler. Yaşamda hiçbir amacı olmayan kişileri daha da az takdir ederiz. Elbette amaçları bencilce ve sevecenlikten uzak olan insanlarıysa daha da az.

Görmeyi ve bilmeyi arzuladığımız şey, bir Kişidir. Gücü sınırsız, sevecenliği ince ve narin ve amacı tek ve kararlı olan bir Kişi.

Roman yazarları, şairler, film yapımcıları ve senaristler zaman zaman bu Kişinin bir gölgesini yaratırlar. Ancak bu ayki NationalGeographic belgeselleri Büyük Kanyon’u görme arzumu ne kadar tatmin edebiliyorsa, bunlar da içimizdeki o ibadet, tapınma arzusunu ancak o kadar tatmin edebilir.

Bize o şeyin gerçeği gerek. Tüm gücün, sevecenliğin ve amaçlılığın Aslını görmemiz gerek. Dirilmiş Mesih’i görmemiz ve O’na tapınmamız gerek.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın