Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Zor Buyruklara İtaat Yolunda Umut

Zor Buyruklara İtaat Yolunda Umut

158 kez okundu.

Yaşamdan zevk almak, iyi günler görmek isteyen… kötülükten sakınıp iyilik yapsın. (1. Petrus 3:10-11)

İsa’nın buyruklarına itaat etmeyişimizin tek bir basit sebebi vardır: Bunun sebebi itaatin, itaatsizliğe kıyasla bize çok daha fazla kutsama getireceğine yürekten güvenmiyor olmamızdır. Tanrı’nın vaadine tümüyle umut bağlamıyoruzdur.

O ne vaat etti? Petrus, İsa’nın öğretilerini şu şekilde aktarıyor:

Kötülüğe kötülükle, sövgüye sövgüyle değil, tersine, kutsamayla karşılık verin. Çünkü kutsanmayı miras almak için çağrıldınız. Şöyle ki, “Yaşamdan zevk almak, iyi günler görmek isteyen … kötülükten sakınıp iyilik yapsın.” (1. Petrus 3:9-11).

Petrus, İsa’nın izinden giderek zor buyruklar karşısında –kötülüğe kötülükle karşılık vermemek gibi– daha yüce bir sevinç vaadiyle itaatkârlığı uyandırmaya çalışmaktan utanmıyor. “Size sövenlere kutsamayla karşılık verin … öyle ki kutsamaya kavuşasınız!” Sonsuz yaşamın zevkine varmak istiyor musunuz? Kötülükten sakının! Sonsuzlarca kalıcı olacak olan sevinç sizi bekliyor! Bu, anlık öç almanın zevkini bir kenara koymanız için yeterince ödüllendirici değil mi?

İsa’ya itaat ettiğinizde, bu itaat yaşamınıza mal olsa bile, her zaman itaatsizlik etmeye kıyasla çok daha iyi bir durumda olacaksınız. İsa şöyle demiştir:

Size doğrusunu söyleyeyim, benim ve Müjde’nin uğruna evini, kardeşlerini, anne ya da babasını, çocuklarını ya da topraklarını bırakıp da şimdi, bu çağda çekeceği zulümlerle birlikte yüz kat daha fazla eve, kardeşe, anneye, çocuğa, toprağa ve gelecek çağda sonsuz yaşama kavuşmayacak hiç kimse yoktur. (Markos 10:29-30)

Mesih’i bu bedel dolu sevgi yolunda izleme gücüne sahip olmanın tek yolu, O’nun isteğini yerine getirerek yaşamımızı kaybetsek bile, ona (yaşamımıza) tekrardan kavuşacağımıza ve sonsuza dek bolca ödüllendirileceğimize derin bir güven duymak ve bu güvenle umutla dolmaktır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın