Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yüreğinizin Pencerelerini Açın

Yüreğinizin Pencerelerini Açın

72 kez okundu.

Ezilmiş kamışı kırmayacak, tüten fitili söndürmeyecek. (Yeşaya 42:3)

Haftalardır duyduğum muhtemelen en yüreklendirici söz Yeşaya 42:1-3’te, İsa’nın kendi ruhsal gücünü nasıl kullanacağıyla ilgili söylenen peygamberlik oldu.

Kendinizi “ezilmiş kamış” gibi, üzerine basıldığı için kökünden kırılıp yere serilen ve bir daha dirilemeyen bir bitki gibi hissediyor musunuz? Hiç imanınızın ateş yerine yalnızca küçük bir kıvılcım olduğunu, doğum günü pastalarındaki muma üflendikten sonra fitilin üzerinde kalan o küçük kırmızı nokta gibi olduğunu hissediyor musunuz?

Yüreklenin! Mesih’in ruhu, teşvik Ruhu’dur. O, çiçeğinizi koparıp atmaz; kıvılcımınızı söndürmez.

“Rab’bin Ruhu üzerimdedir… O beni yoksullara Müjde’yi iletmek için meşhetti” (Luka 4:18). “Adıma saygı gösterenler için ışınlarıyla şifa getiren doğruluk güneşi doğacak” (Malaki 4:2). “Boyunduruğumu yüklenin, benden öğrenin. Çünkü ben yumuşak huylu, alçakgönüllüyüm. Böylece canlarınız rahata kavuşur” (Matta 11:29). “Umudunu RAB’be bağla, güçlü ve yürekli ol; umudunu RAB’be bağla!” (Mezmurlar 27:14).

Alevli bir yangın olmaktansa bir kıvılcım olmak bizim için içler acısı bir durum olabilir. Ama dinleyin! Dinleyin ve teşvik bulun: Evet, kıvılcımla ateş arasında büyük bir fark vardır. Ama hiçbir kıvılcımın olmamasıyla kıvılcımın olması arasında da mutlak bir fark vardır! Hardal tanesi kadar bir iman dağ kadar bir imana, sıfır imandan çok daha yakındır.

Tanrı’nın vaat penceresini açın ve bırakın, Ruh yüreğinizin her bir köşesine essin. Tanrı’nın Kutsal Rüzgarı kırmaz ya da söndürmez. O, başınızı dik tutacak ve kıvılcımınızı aleve dönüştürecektir. O, teşvik Ruhu’dur.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın