Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Her Durumda Nasıl Şükredebiliriz?

Her Durumda Nasıl Şükredebiliriz?

79 kez okundu.

Her durumda şükredin. Çünkü Tanrı’nın Mesih İsa’da sizin için istediği budur. (1. Selanikliler 5:18)

Bir başka makalede, homurdanmayı cehennemin dili ve şükranıysa cennetin dili olarak ifade etmiştim. Ama birçoğumuz Şükran Günü’nü kutlamaya hazırlanırken, şükran üzerinde biraz daha duralım.

Daha da spesifik olarak, 1. Selanikliler 5:18’e itaat etmek ve “her durumda şükretmek”, özellikle de durumlar korkunç olduğunda bunu yapmak nasıl mümkündür? Yaşam hayal kırıklığıyla, hastalıkla, felaketle ve ölümle dolu görünürken, şükranı ateşleyen şey nedir?

Bunun tek bir yolu vardır. İsa hem bu Yol’dur (Yuhanna 14:6), hem de bu yolu göstermektedir.

Eucharisteo: Dehşet Karşısında Şükretmek

İsa’nın bize bu yolu gösterdiğini en iyi görebileceğimiz yer, üst kattaki yemektir. “Eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü ve onlara verdi. ‘Bu sizin uğrunuza feda edilen bedenimdir. Beni anmak için böyle yapın’ dedi” (Luka 22:19).

Bu ayette “şükretmek” için kullanılan Grekçe kelime eucharisteo kelimesidir ve bu kelimeyi benim tanıdığım en iyi şekilde açıklayan kişi Ann Voskamp’tır:

Eucharisteo kelimesinin kökü charis kelimesidir ve “lütuf” demektir. İsa ekmeği eline aldı, onu bir lütuf olarak gördü ve şükretti. Ekmeği aldı, onun bir armağan olduğunu bildi ve şükretti. Eucharisteo, yani şükretmek, içerisinde Grekçede lütuf anlamına gelen charis kelimesini içermektir. Ancak bu kelimenin bir türevi olan chara kelimesini de içermektedir ve bu da, “sevinç” demektir. Charis. Lütuf. Eucharisteo. Şükretmek. Chara. Sevin. (Eucharisteo Conversation)

Şimdi, İsa’nın eucharisteosunun ne anlama geldiği üzerinde duralım.

Baba, sana şükrederim ki, bu ekmekle simgelenen bedenim zalim bir biçimde kırılmak üzere ve ben de (bir anlığına) gazabınla lanetlenmek üzereyim (Yeşaya 53:10). Öyle ki, sen hak etmeyen günahkârları bağışlayarak (Filipililer 2:11) üstün yüceliği alabileceksin ve ben de kurban olmam aracılığıyla doğru kılınacak yüz milyonlarca bağışlanmış günahkârla birlikte (Yeşaya 53:11), sonsuz bol sevince ortak olacağım (Yuhanna 15:11; Mezmurlar 16:11).

İsa’nın şükranı o anki koşullarına bağlı değildi. Mümkün olan en kötü dehşetle karşılaşmak üzereydi. Baba’ya, çarmıh sayesinde gelmekte olan lütuf ve yücelik için şükran duydu ve bu O’na sevinç verdi. Eucharisteo verdi.

Gelecek Sevinç, Şükran Dolu Dayanıklılığınızı Ateşler

İsa’nın eucharisteosu, O’nun gelecek lütfa olan inancıyla ateşlendi. İbraniler yazarı, şu sözleriyle bunu kastetmiştir:

Gözümüzü imanımızın öncüsü ve tamamlayıcısı İsa’ya dikelim. O kendisini bekleyen sevinç uğruna utancı hiçe sayıp çarmıhta ölüme katlandı ve şimdi Tanrı’nın tahtının sağında oturuyor. (İbraniler 12:2)

İsa’nın gözleri O’nun gelecek sevincindeydi. Çarmıha, çarmıha odaklanarak değil, çarmıhtan doğacağı vaat edilen sevince odaklanarak katlandı.

Tanrı sizin de gözlerinizin orada, size vaat etmiş olduğu gelecek sevinçte olmasını istemektedir.

Geleceğe Doğru Neye Bakacaksınız?

Peki gelecek sevinciniz nedir? Eğer inanıyorsanız, hayal edebilmeniz mümkün olan en iyi gelecektir.

  • Tüm günahlarınızdan, sonsuzluğa dek uzanacak bir biçimde tümüyle bağışlanma armağanına karşılıksız olarak sahip olacaksınız (Romalılar 6:23).
  • Aklanmanızı asla yasayı yerine getirerek kazanmak zorunda kalmayacaksınız (Galatyalılar 2:16).
  • Dünyadayken de gerçek anlamda ihtiyaç duyduğunuz her şey size sağlanacak (Filipililer 4:19).
  • Her zaman ihtiyaç duyduğunuz lütfa tümüyle sahip olacaksınız. Böylece, Tanrı’nın size biçtiği her iyi iş için bolca donatılacaksınız (2. Korintliler 9:8).
  • Tanrı sizde başlamış olduğu iyi işi tamamlayacak (Filipililer 1:6).
  • Ölümden diriltilecek ve bir daha asla ölmeyeceksiniz (1. Korintliler 15:52-53).
  • Bunun anlamı da şu ki, bir gün İsa’yı görecek, O’nunla olacak (2. Korintliler 5:8) ve O’nun gibi olacaksınız (1. Yuhanna 3:2).
  • gün, ilk kez bol, lekesiz sevinci tadacaksınız (Mezmurlar 16:11).
  • Tüm yozlaşmışlıktan tümüyle özgür olacaksınız (Romalılar 8:21).
  • Sonsuza dek Tanrı’ya (1. Petrus 3:18), sevinç kaynağınız olarak (Mezmurlar 43:4) sahip olacaksınız.

Üstelik bu yalnızca her şeyin küçük bir listesi! Önünüze konan sevinç, İsa’nın önüne konan sevinçle aynı sevinçtir çünkü siz O’nun birlikte Tanrı Egemenliği’nin ortak mirasçılarısınız (Romalılar 8:17).

Önünüze Konan Sevince Bakın

Şimdi sıkıntılarınız var. Olsun. İsa bunları yaşayacağınızı söyledi (Yuhanna 16:33) ve İsa bunun nasıl bir şey olduğunu gerçekten anlamaktadır (İbraniler 4:15).

Hatta, katlanmakta olduğunuz sıkıntının bir maksadı vardır: Bu sıkıntı içinde, dünyaya İsa’nın gerçekliğini eşsiz bir biçimde sergilemiş olmaktasınız. Hristiyanlar gelecekte onları bekleyen ağır yüceliğe bakıp mevcut sıkıntılara şükranla katlandıklarında, Tanrı’nın Egemenliği de yeryüzünde en açık hâliyle gösterilmektedir. Nitekim bu ağır yücelikle kıyaslandığında, dünyanın Hristiyanlara fırlattığı şeyler “hafif sıkıntılar”dan ibarettir (2. Korintliler 4:17).

Öyleyse, her durumda nasıl şükredebiliriz? Bunun tek yolu vardır: İsa’nın yolu. Önünüze konan sevince bakın. Sevince bakın! Eğer İsa’nın vaat ettiği sevinç gerçekse ve O’na inanıyorsanız, şükranınızı çalabilecek hiçbir durum yoktur.

Duam o ki, tüm Şükran Günü kutlamalarınız eucharisteoyla dolu olsun.

Yazar: JON BLOOM

KAYNAKÇA:

https://mujdebirligi.com/makaleler/her-durumda-nasil-sukredebiliriz/

Bir yanıt yazın