Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Kişisel Paklık Aracılığıyla Ruhsal Görüş

Kişisel Paklık Aracılığıyla Ruhsal Görüş

87 kez okundu.

“Ne mutlu yüreği temiz olanlara. Çünkü onlar Tanrı’yı görecekler.” (Matta 5:8)

Paklık masumiyet değildir, bundan daha öte bir şeydir. Paklık, Tanrı’yla ruhsal bir uyumun devam eden sonucudur. Kutsallıkta gelişmeliyiz. Tanrı’yla yaşantımız düzgün olabilir ve içsel saflığımız kusursuz olabilir, ama ara sıra dışsal hayatımız kirlenir ve lekelenir. Tanrı bu olasılıktan bizi bilerek korumaz. Çünkü ruhsal görüşümüzü sürdürmenin gerekliliğini kişisel paklık aracılığıyla anlarız. Eğer Tanrı’yla olan ruhsal yaşamımızın dışsal düzlemi en küçük bir zarar görürse, bunu düzeltene kadar her şeyi bir kenara koymamız gerekir. Unutmayın, ruhsal görüş bizim kişiliğimize bağlıdır – “Tanrı’yı görecek” olanlar “yüreği temiz olanlar”dır.

Tanrı bizi bol lütfu aracılığıyla temizler, ama tetikte olmamızı gerektiren şeyler hâlâ vardır. Bedene ait yaşamımız aracılığıyla diğer insanlarla iletişim kuruyoruz ve başkalarından edindiğimiz bakış açıları ile lekeleniyoruz. Sadece “içsel tapınağımızın” Tanrı’yla doğru bir ilişki sürdürmesi yetmez. “Dış avluların” da Tanrı’nın lütfu aracılığıyla sağladığı paklıkla mükemmel bir uyum içerisinde olması gerekir. “Dış avlumuz” lekelendiğinde ruhsal görüşümüz ve anlayışımız hemen bulanıklaşır. Eğer Rab İsa Mesih’le kişisel bir yakınlık kurmak istiyorsak bu, belli şeyleri yapmayı ve hatta düşünmeyi reddetmemiz anlamına gelir. Ve başkaları için kabul edilebilir olabilecek şeyler bizim için kabul edilemez olacaktır.

İnsanlarla ilişkinizde kişisel paklığınızı korumak için pratik yol şudur: Onları Tanrı’nın gördüğü gibi görün. Kendi kendinize, “Bu adam veya şu kadın Mesih İsa’da mükemmel! Bu arkadaşım veya şu yakınım Mesih İsa’da mükemmel!” deyin.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın