Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Canınızı Gözden Çıkarmanın Yolu

Canınızı Gözden Çıkarmanın Yolu

100 kez okundu.

“Size doğrusunu söyleyeyim, buğday tanesi toprağa düşüp ölmedikçe yalnız kalır. Ama ölürse çok ürün verir. Canını seven onu yitirir. Ama bu dünyada canını gözden çıkaran onu sonsuz yaşam için koruyacaktır.” (Yuhanna 12:24-25)

“Bu dünyada canını gözden çıkaran onu sonsuz yaşam için koruyacaktır.” Bu ne anlama geliyor?

Bunun anlamı, en azından, bu dünyada canınızı pek fazla düşünmemenizdir. Bir başka deyişle, bu dünyada başınıza neyin geldiğinin pek de bir önemi yoktur.

İnsanlar hakkınızda iyi konuşuyorsa, pek bir önemi yoktur.

Sizden nefret ediyorlarsa, pek bir önemi yoktur.

Çok fazla şeye sahipseniz, pek bir önemi yoktur.

Aza sahipseniz, pek bir önemi yoktur.

Zulme ya da yalana maruz kaldıysanız, pek bir önemi yoktur.

Meşhur ya da kimsenin tanımadığı biriyseniz, pek bir önemi yoktur.

Eğer Mesih’le ölmüşseniz, bunların pek bir önemi yoktur.

Ama İsa’nın sözleri çok daha radikal. İsa bizi yalnızca tercihimiz dışındaki yaşantılara göğüs germeye değil, O’nun ardından gitme kararı almaya çağırmaktadır. “Bana hizmet etmek isteyen, ardımdan gelsin” (Yuhanna 12:26). Peki nereye doğru? O, Getsemani’ye ve çarmıha doğru ilerliyor.

İsa şöyle demiyor: İşler kötü giderse, endişelenmeyin çünkü sonuçta benimle öldünüz. Şöyle diyor: Benimle ölmeyi seçin. Ben çarmıhı nasıl seçtiysem, siz de bu dünyada canınızı gözden çıkarmayı seçin.

İsa, “Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin” derken, işte bunu kastediyordu (Matta 16:24). Bizi çarmıhı seçmeye çağırıyor. İnsanlar çarmıhta tek bir şey yaptı. Öldüler. “Çarmıhını yüklen” demek, “Bir buğday tanesi gibi, toprağa düş ve öl” demektir. Bunu seçin.

Peki ama neden mi? Hizmete tümüyle bağlı kalmak için: “Canımı hiç önemsemiyorum, ona değer vermiyorum. Yeter ki yarışı bitireyim ve Rab İsa’dan aldığım görevi, Tanrı’nın lütfunu bildiren Müjde’ye tanıklık etme görevini tamamlayayım” (Elçilerin İşleri 20:24). Pavlus’un şöyle dediğini duyuyorum: “Bana ne olduğunun hiçbir önemi yok – eğer Tanrı’nın lütfunun görkemi uğruna yaşamayı başarabilirsem.”

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın