Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Çağrısı

Tanrı’nın Çağrısı

75 kez okundu.

‘Çünkü Mesih beni vaftiz etmeye değil, Müjde’yi yaymaya gönderdi.” (1.Korintliler 1:17)

Pavlus burada, Tanrı’nın çağrısının Müjde’yi duyurmak olduğunu söyler. Fakat Pavlus’un “müjde” derken neden söz ettiğini, yani Rabbimiz İsa Mesih’te gerçekleşen günahlardan kurtuluştan söz ettiğini unutmayın. Genellikle kutsal kılınmayı vaazımızın hedefi yapma eğilimi içerisindeyiz. Oysa Pavlus kişisel deneyimlere yalnızca birer örnek olarak başvurur, bu deneyimleri asla konunun sonucu olarak görmez. Kurtuluşu ve kutsal kılınmayı vaaz etmek için görevlendirilmedik – İsa Mesih’i yüceltmek için görevlendirildik (bkz. Yuhanna 12:32).

İsa Mesih’in sadece beni kutsallarından biri yapmak için fidyemi ödediğini söylemek insafsızlık olur. İsa Mesih bu fidyeyi, tüm dünyayı kurtarmak için ve tüm dünyayı Tanrı’nın tahtına hem yenilenmiş hem de tam bir yetkinlikte çıkarabilmek için ödedi. Günahlardan kurtuluşu deneyim etmemiz, fidyenin gerçek olduğunun gücünü gösterir, ama bu deneyim sadece bir yan üründür, kurtuluşumuzun hedefi değildir. Eğer Tanrı, insan olsaydı kurtuluşumuz ve kutsal kılınmamız için sunduğumuz, o bitmek bilmeyen taleplerimizden ne kadar yorulur ve sıkılırdı. Sabahtan akşama kadar kendimiz için bir şeyler isteyerek veya kendi kurtulmak istediğimiz şeylerle ilgili ricalarda bulunarak O’nun enerjisini tüketiyoruz. Tanrı’nın Müjdesi’nde yatan temele bir kez olsun dokunabildiğimizde, artık o minik kişisel şikâyetlerimizle Tanrı’yı rahatsız etmeyeceğiz.

Pavlus’un hayattaki tek tutkusu Tanrı’nın Müjdesi’ni duyurmaktı. Yüreğinin acımasını, hayal kırıklığını ve sıkıntıyı tek bir şartla kabul etti – bu şeyler Tanrı’nın Müjdesi’ne adanmışlığında O’nu sarsılmaz kılıyordu.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın