Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Her Şeyi Yapmaya Dinç Misiniz?

Her Şeyi Yapmaya Dinç Misiniz?

107 kez okundu.

“İsa ona şu karşılığı verdi: ‘Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse yeniden doğmadıkça Tanrı’nın Egemenliği’ni göremez.’ ” (Yuhanna 3:3)

Bazen bir dua toplantısına katılmak için çok istekli ve dinç oluyoruz, ama aynı zindeliği örneğin ayakkabı boyamak gibi dünyevi görevleri sürdürürken de hissediyor muyuz?

Ruh’tan doğmak, Tanrı’nın yanlış anlaşılması mümkün olmayan bir işidir; rüzgâr kadar gizemli ve Tanrı’nın kendisi kadar sürprizlerle doludur. Bu işin nerede başladığını bilmiyoruz, çünkü ruhumuzun derinliklerine gizlenmiştir. Gökten yeni doğuş sürekli kalıcı, sürekli yinelenen ve sonsuz bir başlangıçtır. Düşünürken, konuşurken ve yaşarken her zaman bir dinçlik, tazeliktir – Tanrı’nın yaşamının sürekli devam eden bir sürprizidir. Bunun tersi olan yıpranmışlık, hayatlarımızda bir şeylerin Tanrı’dan uzak olduğunun belirtisidir. Kendi kendimize, “Bu şeyi yapmalıyım, yoksa hiçbir zaman bitmeyecek” diyoruz. Yıpranmışlığın ilk belirtisi budur. Şu anda yeniden doğuşumuzun dinçliğini hissediyor muyuz, yoksa ümitsizce kendimize yapacak işler arayarak yıpranmışlığı mı hissediyoruz? Ruhumuzda dinç hissetmek itaatin sonucu değildir; Kutsal Ruh’tan gelir. İtaat “kendisi ışıkta olduğu gibi bizi de ışıkta…” tutar (1.Yuhanna 1:7).

Tanrı’yla olan ilişkinizi kıskançlıkla koruyun. İsa şöyle dua etti: “Biz bir olduğumuz gibi onlar da bir olsunlar” – aralarında başka hiçbir şey olmasın (Yuhanna 17:22). Tüm yaşamınızı sürekli olarak İsa Mesih’e açık tutun. Hayatınız O’na açıkmış gibi davranmayın. Yaşamınızı Tanrı’nın kendisinden başka bir kaynağa mı yönlendiriyorsunuz? Eğer size dinçlik ve kuvvet verecek kaynak olarak başka bir şeye güveniyorsanız, Tanrı’nın gücünün sizi ne zaman bırakıp gittiğinin farkında bile olmayacaksınız.

Ruh’tan doğmuş olmak bizim düşündüğümüzden daha farklıdır. Yeniden doğuş bize yeni bir görüş verir ve Tanrı’nın hiç tükenmeyen yaşam kaynağı aracılığıyla bizi her şey için dinç tutar.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın