Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Şükranın Önemi

Şükranın Önemi

85 kez okundu.

Şunu bil ki, son günlerde çetin anlar olacaktır. İnsanlar kendilerini seven, para düşkünü, övüngen, kibirli, küfürbaz, anne baba sözü dinlemez, nankör … olacaklar. (2. Timoteos 3:1-3)

Nankörlüğün nasıl kibir, küfür ve söz dinlemezlikle bir arada olduğuna dikkat edin.

Pavlus bir başka yerde şöyle der: “Aranızda açık saçıklık, budalaca konuşmalar, bayağı şakalar da olmasın… Bunun yerine şükredin” (Efesliler 5:4). Dolayısıyla, görülüyor ki şükran ve minnet, çirkinliğin ve şiddetin tam tersidir.

Bunun böyle olmasının sebebi, şükran duygusunun kibirli değil, alçakgönüllü bir duygu olmasıdır. Şükran başkasını yüceltir, kişinin kendisini değil. Ayrıca şükran, hoşnut bir yürek içerir, öfkeli veya gücenmiş bir yürek değil. Üzgün şükran, çelişki dolu bir ifade olur.

Şükran dolu bir yüreğin kapısını açmanın ve gücenmişliği, çirkinliği, saygısızlığı ve şiddeti alt etmenin yolu, bizi yaratan, yaşamımızı devam ettiren, gereksinimlerimizi karşılayan ve bize umut veren Tanrı’ya güçlü bir inanç duymaktır. Eğer sahip olduklarımız ve sahip olmayı umut ettiklerimiz için Tanrı’ya karşı ciddi biçimde borçlu olduğumuza inanmıyorsak, o hâlde şükranın asıl kaynağı kurumuş demektir.

Dolayısıyla, benim buradan çıkardığım sonuç şu: Son günlerde şiddetin, kutsal şeylere saygısızlığın, çirkinliğin ve söz dinlemezliğin artışı, Tanrı’yla ilgili bir meseledir. Kökteki sorun, O’na olan bağımlılığımızı fark edip şükretmeyi bilmemektir.

Dağın tepelerindeki şükran kaynağımız su vermiyorsa, çok geçmeden dağın aşağı taraflarındaki şükran havuzları da kuruyacaktır. Üstelik şükran yitirildiğinde, benliğin egemenliği de kendi zevki için yozlaşmışlığa gittikçe daha çok göz yumacaktır.

Alçakgönüllü şükran konusunda büyük bir uyanış olması için dua edin.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın