Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Üzerinize Alınmayın

Üzerinize Alınmayın

162 kez okundu.

Ahmak sinirlendiğini hemen belli eder ama ihtiyatlı olan aşağılanmaya aldırmaz. (Özd. 12:16)

Eşim: “Canım, orada sola dönmen gerekiyordu.”
Ben: “Hayır – bu kestirme yol (…Umarım!)”
Eşim: “Hayatım, yol buzlu; yavaşlarsan iyi olur.”
Ben: “Yooo! Araba kullanmayı biliyorum.” [bunu sessizce söyledim]

Eşimi seviyorum ve ona saygı duyuyorum – öyleyse neden zaman zaman bana araba kullanmayı öğretmeye kalktığında savunmaya geçiyor ya da ters cevap veriyorum? Çünkü iyi bir sürücü olduğuma eminim! Yüreğimden şöyle geçiriyorum: Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun? Mario Andretti’nin benden üstünlüğü yok!

Çoğunlukla insanların söyledikleri şeyler bizi gücendirir çünkü “Haklıyım; Daha iyiyim, Daha önemliyim; Daha değerliyim” diye düşünürüz. Bunu sesli olarak ifade etmeyebiliriz ama kendimizle ilgili üstün düşüncelerimiz, dışarıdan iyi görünmek için giriştiğimiz çabalardır. Bu şekilde insanların bizi olduğumuzu düşündüğümüz kadar önemli, güzel, yetenekli ve güçlü olarak gördüğünden emin olmaya çalışırız. Kolayca utanıyor musunuz? Sık sık gücenip savunmaya geçiyor musunuz? Büyük olasılıkla bunun nedeni yüreğinizdeki insan korkusudur.

Süleyman’ın Özdeyişleri bize, “Ahmağın öfkesi hemen bilinir” der. Öfke sözcüğü yüreğin huzursuz, kışkırtılmış, tahrik olmuş, duygusal yönden patlamaya hazır durumunu tarif eder. Süleyman’ın Özdeyişleri’nin kınadığı sorun, hakarete uğradığınızda hissettiğiniz burukluk değildir. Sorun, öfkenin hemen bilinmesidir. Ahmak önce konuşur, sonra düşünür.

Rab korkusudur, bilgeliğin temeli!

Oysa sağduyulu kişinin “hakareti görmezden geldiği” söylenir. Sağduyulu insanlar hakaretler yokmuş gibi davranmazlar. Bunun yerine sakinleşirler, dua ederler ve sonra karşılık verirler. Peki ama bunu nasıl yapabiliyorlar? İnsanlardan korkanlar, başkalarının kendileriyle ilgili düşüncelerinin kontrolü altındadırlar ve bu yüzden de imajları tehdit edildiğinde, adeta hayatları buna bağlıymış gibi imajlarını savunmak için düşünmeden tepki gösterirler. Oysa Tanrı’dan korkanlar, bir hakareti görmezden gelebilir ya da kabahatli kişi hakkında en iyisini varsayabilirler. En önemli şeyin başkalarının kendileri hakkındaki değil, Tanrı hakkındaki düşünceleri olduğunu bilirler. Bu noktada Süleyman’ın Özdeyişleri’nin bize Rab korkusunun bilgeliğin başlangıcı olduğunu öğretmesi hiç şaşırtıcı değildir (bkz. Özd. 1:7; 9:10)!

Düşünün: Bir dostunuz sizi günahınızla yüzleştirdiğinde savunmaya mı geçersiniz? Derhal inkâr yoluna gidip onların günahlarına mı parmak uzatırsınız? Okulda dikkate alınmadığınız zaman önemsenmediğinizi mi hissedersiniz? Fark edilmediğinizde ya da teşekkür almadığınızda ne olur? Size haksızlık yapıldığında nasıl karşılık verirsiniz? Ya da size hakaret veya saygısızlık edildiğinde? Doğru karşılık vermenin bir kısmı, yanlış karşılık verme eğilimimizi fark etmektir.

Harekete Geçin: Bir odaya adım atarken amacımız önemli görülmek yerine hizmet etmek olsa, savunmacı tutumumuz nasıl da çabuk kaybolur! Bir sonraki savunmaya geçme ayartısıyla karşılaştığınızda, Mesih’i örnek alın: “Kendisine sövüldüğünde sövgüyle karşılık vermedi, acı çektiğinde kimseyi tehdit etmedi; davasını, adaletle yargılayan Tanrı’ya bıraktı” (1.Pe. 2:23). Bunu günahlarımızı kendi bedeninde taşımak için yaptığını hatırlamak (24. ayet), kendimizi savunma ihtiyacına girmek yerine kendimizi Tanrı’ya emanet etmemize çokça yardımcı olur.

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın