Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Suçlamaları Kucaklayın

Suçlamaları Kucaklayın

167 kez okundu.

Yasa’nın gereklerini yapmış olmaya güvenenlerin hepsi lanet altındadır. Çünkü şöyle yazılmıştır: “Yasa Kitabı’nda yazılı olan her şeyi sürekli yerine getirmeyen herkes lanetlidir.”…Mesih bizim için lanetlenerek bizi Yasa’nın lanetinden kurtardı. (Gal. 3:10, 13)

Eleştirilmek kolay değildir. Biz takdir edilmek, iltifat edilmek, övülmek isteriz ama eleştiri bizimle ilgili bir yargıdır ve belli bir alandaki eksikliğimizi gösterir. Eleştiriyle ilgili hoşnutsuzluğumu, savunmacı tutumumda ve kendime acıma krizlerinde görürüm. Bunu diğer insanlarda da görüyorum. Bir pastör olarak, kendilerine yönelik eleştiri darbesini
hafifletmek için konuyu değiştiren, başkalarını suçlayan ya da senaryo yazan çok sayıda kişiye danışmanlık verdim. Bilge kişinin öğüde kulak verdiğini biliyoruz (bkz. Özd. 12:15) ancak öyleyse, nasıl böyle bir karşılık verebiliyoruz? Pastör Alfred Poirer şöyle açıklıyor: “Çok değerli olduğunu düşündüğümüz şeyleri savunuruz. Kurtardığımız şeyin hayatımız olduğunu zannederiz. Kurtarmak için her yolu denemezsek, çok daha büyük bir şeyin kaybolacağına inanırız. Adımızın, şöhretimizin, onurumuzun, yüceliğimizin kaybolacağına inanırız.”

Yüceliğimizi kaybetme korkusu, bizi ne pahasına olursa olsun onu savunmaya yöneltir. Bu da insan korkumuzun başka bir şeklidir. Savunmaya geçmeden ya da harap olmadan eleştiriye iyi bir şekilde (bilge bir kişi gibi) karşılık vermeyi nasıl öğrenebiliriz? Suçlamaları kucaklayarak. Bu kendimizi antrenman torbasına dönüştüreceğimiz anlamına gelmez çünkü
her suçlama haklı değildir. Ancak kendimizi çarmıhın ışığında görmeyi öğrendikçe, eleştiriyi kabul edebilir ve ondan ders alabiliriz.

Çarmıhın bizim günahımız hakkında neler söylediğini düşünün: “Yasa Kitabı’nda yazılı olan her şeyi sürekli yerine getirmeyen herkes lanetlidir” (Gal. 3:10). Gerçek şu ki, bizi eleştiren kişi günahımız söz konusu olduğunda yalnızca buzdağının ucunu görmektedir. Bizler iyi olduğumuz için Mesih’e güvenmedik. O’na güvendik çünkü ne kadar günahlı olduğumuzu biliyorduk ve Tanrı’nın günahla ilgili yargısıyla aynı düşüncedeydik.

Tanrı, Günahlarımızı Bilir

Çarmıh ne kadar günahlı ve kendimizi kurtarmaktan ne kadar aciz olduğumuzu bize hatırlatır ama bize aynı zamanda da Tanrı’nın günahkârları nasıl akladığını hatırlatır. Pavlus şöyle diyor: “Mesih bizim için lanetlenerek bizi Yasa’nın lanetinden kurtardı” (Gal. 3:13). Demek ki İsa, tövbe ve iman eden herkesin günahının cezasını çarmıhta ödedi ve bunun
karşılığında bize kendisinin kusursuz doğruluğunu giydirdi (bkz. 2.Ko. 5:21). Eğer Tanrı’nın bizim gibi suçlu günahkârları aklama yolu buysa, o zaman eleştiriye karşı kendimizi savunmak ya da haklı çıkarmak zorunda değiliz. Tanrı bütün günahlarımızı bilir ve hepsinin ücretini ödemiştir. Eğer Tanrı tarafından kabul edildiysek, o zaman insanların eleştirileri de dahil, korkacak hiçbir şeyimiz yok demektir.

Düşünün: Eleştirildiğinizde ya da düzeltildiğinizde nasıl karşılık veriyorsunuz? Suratınızı asıyor, suçlayıcı oluyor, savunmaya geçiyor, içinize kapanıyor ya da sert ve ani çıkışlar yapıyor musunuz? Verdiğiniz yanlış karşılıkların çoğu, kendimizi aklamaya yönelik kurnaz girişimlerdir. Çarmıhın ışığında, kendimizi aklamaya yönelik çabalar niçin gereksizdir?

Harekete Geçin: Eleştiri ve düzeltmeye bilgece karşılık verebilmek için Tanrı’nın yardımını dilemeye vakit ayırın.

Harekete Geçin: Zihinlerimiz, Mesih’in bizi kurtarmak için yaptığı şeylerden ne kadar uzaklaşırsa, eleştiriye iyi bir karşılık
vermemiz de o denli zorlaşır. Çarmıh üzerinde düşünmeye vakit ayırın (Yeşaya 53’ü ya da Romalılar 3’ü okumak yardımcı olur). Nasıl yalnız çarmıhın gerçeğini bilmekle kalmayıp onun ışığında yaşayabilirsiniz?

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın