Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yolu Hazırlayın

Yolu Hazırlayın

77 kez okundu.

“İsrailoğulları’ndan birçoğunu, Tanrıları Rab’be döndürecek. Babaların yüreklerini çocuklarına döndürmek, söz dinlemeyenleri doğru kişilerin anlayışına yöneltmek ve Rab için hazırlanmış bir halk yetiştirmek üzere, İlyas’ın ruhu ve gücüyle Rab’bin önünden gidecektir.” (Luka 1:16-17)

Vaftizci Yahya’nın İsrail için yaptığı şeyi, Advent bizim için yapabilir. Doğuş Bayramı sizi hazırlıksız yakalamasın. Ruhsal anlamda hazırlıksız yakalanmaktan bahsediyorum. Eğer hazırsanız, Doğuş Bayramı’nın sevinci ve etkisi çok daha büyük olacaktır!

Bu nedenle, hazırlıklı olabilmek adına…

İlk olarak, bir Kurtarıcı’ya ihtiyacımız olduğu gerçeği üzerine derinlemesine düşünün. Doğuş Bayramı, neşe dolu bir olaydan önce aslında bir ithamdır. “Bugün size, Davut’un kentinde bir Kurtarıcı doğdu. Bu, Rab olan Mesih’tir” (Luka 2:11). Eğer bir Kurtarıcı’ya ihtiyacınız yoksa, Doğuş Bayramı’na da ihtiyacınız yoktur. Doğuş Bayramı, biz bir Kurtarıcı’ya perişan halde muhtaç olduğumuzu hissedene dek, gereken etkiyi yapmayacaktır. Advent döneminde yapacağımız bu kısa ama derin düşünmeler, sizin gözlerinizi açsın ve Kurtarıcı’ya olan ihtiyacınızı hem acı hem de tatlı şekilde size hissettirsin.

Kendinizi Sınayın

İkinci olarak, ayık ve uyanık bir şekilde kendinizi sınayın. Diriliş Bayramı öncesi yapılan oruç ve duaların (yani Lent döneminin) işlevi neyse, Doğuş Bayramı öncesi Advent’in işlevi de odur. “Ey Tanrı, yokla beni, tanı yüreğimi. Sına beni, öğren kaygılarımı. Bak, seni gücendiren bir yönüm var mı, öncülük et bana sonsuz yaşam yolunda!” (Mezmurlar 139:23-24). Herkes kendi yüreğini temizleyerek, handa O’na olmayan yeri, kendi yüreğinde açsın.

Üçüncü olarak, evinizde Tanrı merkezli bir umut, beklenti ve heyecan yaratın – özellikle de çocuklar için. Eğer Mesih için heyecan duyuyorsanız, onlar da duyacaklardır. Eğer Doğuş Bayramı’nı yalnızca maddi şeylerle heyecanlı hale getirebiliyorsanız, çocuklar Tanrı’ya nasıl özlem duyacaklar? Kral’ın gelişinin muhteşemliğini çocuklarınız için görünür hale getirebilmek için hayal gücünüzü zorlayın.

Dördüncü olarak, Kutsal Yazılar’a bolca sarılın ve büyük metinleri ezberleyin! “‘Benim sözüm ateş gibi değil mi?’ RAB böyle diyor” (Yeremya 23:29). Bu Advent döneminde, bu ateşin etrafında toplanın. Bu ateş sıcaktır. Lütfun renkleriyle parıldamaktadır. Binlerce yaraya şifadır. Karanlık gecelere ışıktır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın