Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı Nasıl Yüceltilir?

Tanrı Nasıl Yüceltilir?

96 kez okundu.

Tanrı’nın adını ezgilerle öveceğim; şükranlarımla O’nu yücelteceğim. (Mezmurlar 69:30)

İki farklı yüceltme vardır: mikroskobik yüceltme ve teleskobik yüceltme. İlki, küçük bir şeyi olduğundan daha büyük gösterir. Diğeriyse büyük bir şeyin kendi gerçek büyüklüğünde görülmesini sağlar.

Davut, “Tanrı’yı şükranlarımla yücelteceğim” derken, “Küçük bir Tanrı’yı olduğundan daha büyük göstereceğim” dememektedir. Dediği şudur: “Büyük bir Tanrı’nın kendi gerçek büyüklüğünde görülmesini sağlayacağım.”

Bizler mikroskop olmaya değil, teleskop olmaya çağrılmaktayız. Hristiyanlar rakiplerin ürünün daha üstün olduğunu bilmelerine rağmen kendi ürünlerini gerçek dışı bir şekilde yüceltmeye çalışan düzenbazlar olmaya çağrılmamaktadırlar. Tanrı’dan daha üstün hiçbir şey veya hiçbir kimse yoktur. Bu nedenle de Tanrı’yı sevenlerin çağrısı, O’nunkendi gerçek büyüklüğünde görülmesini sağlamaktır.

Petrus’un 1. Petrus 2:9’da söylediği üzere bizler bu yüzden varız ve bu yüzden kurtulduk: “Ama siz seçilmiş soy, Kral’ın kâhinleri, kutsal ulus, Tanrı’nın öz halkısınız. Sizi karanlıktan şaşılası ışığına çağıran Tanrı’nın erdemlerini duyurmak için seçildiniz.

Hristiyan’ın tüm vazifesi, şu şekilde özetlenebilir: Tanrı’yı kendi gerçek büyüklüğünde gösterecek şekilde hisset, düşün ve davranın. Dünya karşısında Tanrı görkeminin o sınırsız, parlak hazinesinin bir teleskobu olun.

Bir Hristiyan için Tanrı’yı yüceltmenin anlamı budur. Ancak şahsen görmediğiniz veya çabucak unuttuğunuz bir şeyi yüceltemezsiniz.

Dolayısıyla, ilk yapmamız gereken şey Tanrı’nın büyüklüğünü ve iyiliğini görmek ve hatırlamaktır. Bunun için Tanrı’ya “Yüreğimin gözlerini aç!” diye dua eder (Efesliler 1:18) ve kendimize “Ey canım, [O’nun] iyiliklerinin hiçbirini unutma!” diye vaaz ederiz (Mezmurlar 103:2).

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın