Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Karanlığınızda Işık

Karanlığınızda Işık

174 kez okundu.

“Rab’bin Ruhu üzerimdedir. Çünkü O beni yoksullara Müjde’yi iletmek için meshetti. Tutsaklara serbest bırakılacaklarını, körlere gözlerinin açılacağını duyurmak için, ezilenleri özgürlüğe kavuşturmak ve Rab’bin lütuf yılını ilan etmek için beni gönderdi.” (Luk. 4:18–19)

Keder bizi daima başkalarına doğru dışarı dönmek yerine, kendi içimize dönmeye ayartır.

Derin bir şekilde kederlenen herkes tam olarak ne demek istediğimi bilir. Tek yapmak istediğimiz kıvrılıp cenin pozisyonu almaktır. Başkasıyla ilgilenmek şöyle dursun, kendimize bile güçlükle bakarız.

Tanrı bunu anlıyor. Bizim acımızı anlıyor. Ancak bizim de uzun süre cenin durumunda durmanın sağlığımıza iyi gelmediğini, O’nu yüceltmediğini ve başkalarına yararlı olmadığını anlamamızı istiyor. Bu nedenle, bütün tesellinin kaynağı olan Tanrı, başkalarını teselli edebilmemiz için bize kendi tesellisini sunuyor (bkz. 2.Ko. 1:3-7)

Peki ama bunun, bizim bugünkü metnimizle ne ilgisi var? Bağlamı düşünün. Dönek kalabalık, ilk başta “İsa’yı övüyor, ağzından çıkan lütufkâr sözlere hayran kalıyordu” (Luk. 4:22). Ona sırtlarını dönmeleri içinse sadece beş altı ayet yeterli oldu: “Havradakiler bu sözleri duyunca öfkeden kudurdular. Ayağa kalkıp İsa’yı kentin dışına kovdular. O’nu uçurumdan
aşağı atmak için kentin kurulduğu tepenin yamacına götürdüler” (Luk.4:28-29).

Karanlıkta yaşayan halk, büyük bir ışık gördü

Keder ve reddedilme karşısında bile İsa’nın tepkisi ne oldu? Cenin durumunda değil, hizmet durumundaydı. Yetişmiş olduğu ama şimdi O’nu öldürmek istedikleri yer olan Nasıra’dan ayrılarak Kefernahum’a yerleşti ve Yeşaya’nın başka bir peygamberliğini yerine getirdi. “Karanlıkta yaşayan halk, büyük bir ışık gördü. Ölümün gölgelediği diyarda yaşayanlara
ışık doğdu” (Mat. 4:16).

İsa Mesih’in tümüyle Tanrı ve tümüyle insan olduğunu biliyoruz (bkz.Luk. 2:52). Hayatın acısını derinden hissettiğini biliyoruz. O acılar adamıydı. Bu Tanrı-insan, bu tümüyle insan olan İsa, kendi halkı tarafından reddedilirken, karanlıkta olanlara ışık tutmaya devam ediyor.

Biz hayatımızdaki karanlığa, acıya ve kayba ağıt yakarken dahi, başkalarına ışık tutabilir miyiz? Eğer ışık kaynağımız Göksel Babamız’la ilişkimizse tutabiliriz. İsa’nın kimliği, beraber yetiştiği insanların kendisi hakkında neler düşündüğüne odaklı değildi. Kimliği Tanrı’nın kendisiyle ilgili ne düşündüğüne odaklanmıştı. “Göklerden gelen bir ses, ‘Sevgili Oğlum budur, O’ndan hoşnudum’ dedi” (Mat. 3:17).

İsa kendi memleketinde reddedildiği için kederlendiği halde, Babası’ndaki kimliğinin ışığında yaşıyordu. O, sevilen ve sayılan Oğul’du. Tanrı’nın bizimle lütfa dayalı ilişkisinin ışığında yaşadığımız zaman, kederli olsak dahi, başkalarına lütuf ışığı sunabiliriz.

Düşünün: Kederinizde kendi içinize dönüp cenin pozisyonunda kalma ayartısına ne zaman kapıldınız? Hepimiz oradan geçtik. Bunu kabul etmek normaldir.

Düşünün: Kederinizin ortasında dahi başkalarına dönmek için ne gerekir? Mesih’teki Tanrı tarafından sevildiğinizi ve sayıldığınızı bilmek bugün hizmet odağını korumanıza nasıl yardımcı olabilir?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın