Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Ağıt Sesi ve Umut Vaadi

Ağıt Sesi ve Umut Vaadi

187 kez okundu.

“Rama’da bir ses duyuldu, ağlayış ve acı feryat sesleri! Çocukları için ağlayan Rahel avutulmak istemiyor. Çünkü onlar yok artık!” (Mat. 2:18)

“O zaman erden kızlar, genç yaşlı erkekler hep birlikte oynayıp sevinecek. Yaslarını coşkuya çevirecek, üzüntülerini avutup onları sevindireceğim.” (Yer. 31:13)

Noel öyküsünün Noel mesajlarımızdan ve Noel kartlarımızdan dışladığımız bir kısmıdır bu. Öfkeyle dolu olan Hirodes, Beytlehem’de ve etrafındaki iki yaşın altında olan bütün erkek çocuklarını öldürttü. Dehşeti hayal edin. Acıyı. Kederi.

Kutsal Kitap kederimizi seslendirmemiz için bizi teşvik eder. Buna ağıt denilir. Yukarıda Matta 2:18’in sözlerini tekrar okuyun: “Çünkü onlar yok artık.” Ne üzücü bir kayıp ifadesi…

Tanrı size kederlenmeniz için izin veriyor. Kederinizi seslendirin.

Ancak Tanrı, diriliş umudunun Tanrısı asla ağıt noktasında kalmaz. Matta 2:18, Yeremya 31:15’ten alıntıdır. Tanrı bizim ağıtımızı duyar, seslendirdiğimiz acı için harekete geçer, acımıza dahil olur ve diriliş umudunu vaat eder.

Kederinizde terk edilmiş olduğunuzu mu hissediyorsunuz? Tanrı’nın Yeremya 31:10’daki çobanlık vaadine kulak verin: “İsrail’i dağıtan onu toplayacak, sürüsünü kollayan çoban gibi kollayacak.”

Devam edemeyecek kadar zayıf olduğunuzu mu hissediyorsunuz? Tanrı’nın Yeremya 31:11’deki her şeye gücü yeten vaadini alın: “Çünkü RAB Yakup’u kurtaracak, onu kendisinden güçlü olanın elinden özgür kılacak.”

Karanlık ve umutsuzluk hiç bitmeyecek gibi mi görünüyor? Tanrı’nın iyiliğine ve umut vaadine sarılın: “O zaman erden kızlar, genç yaşlı erkekler hep birlikte oynayıp sevinecek. Yaslarını coşkuya çevirecek, üzüntülerini avutup onları sevindireceğim. Kâhinleri bol yiyecekle doyuracağım, halkım iyiliklerimle doyacak” (Yer. 31:13-14).

Sonraki ayet, Yeremya 31:15, Matta’nın Rama’daki ağıt ve acı ağlayışla ilgili alıntı yaptığı ayettir. Tanrı doğrudan kayıp bağlamında, kendi teselli edici huzurunu doğrudan vaat etmektedir.

O zaman, her şeye egemen Çobanımız amansız kederimize nasıl karşılık veriyor? “Verdiğin emek ödüllendirilecek”, “geleceğin için umut var” ve “yola” getirileceksiniz diye vaat ediyor (Yer. 31:16, 17, 18).

Ağıt ve umut

Ağıt ve umut. Pavlus her ikisini de 2. Korintliler 1:8-9’da örneklendiriyor: “Dayanabileceğimizden çok ağır bir yük altındaydık. Öyle ki, yaşamaktan bile umudumuzu kesmiştik. Ölüme mahkûm olduğumuzu içimizde hissettik. Ama bu, kendimize değil, ölüleri dirilten Tanrı’ya güvenmemiz için oldu.”

Kaybınıza içtenlikle ağıt yakarken, aynı zamanda Tanrı’nın ölüleri dirilten Tanrı olduğuna inanıyor musunuz? Ölümün hükmünü hissederken ve yaşamdan bile umudu keserken, aynı zamanda Diriliş ve Yaşam olan Rab’be de sarılıyor musunuz?

Düşünün: İçten ağıt, Tanrı’yı şefkatin ve bütün tesellinin Babası olarak görmemizi gerektirir (bkz. 2.Ko. 1:3-7). Tanrı’nın keder yolculuğunuzda sizinle ilişkisini şu anda nasıl görüyorsunuz? Bu görüş 2. Korintliler’deki görüşe ne kadar benziyor?

Düşünün: Umuda sarılmak, Tanrı’yı her şeye egemen Çoban (bkz. Yşa. 40:10-11) ve ölüleri dirilten Tanrı (bkz. 2.Ko. 1:8-9) olarak görmemize bağlıdır. Tanrı’yı şu anda sizinle ilişkinizde nasıl görüyorsunuz? Umut yolculuğunuzda bu görüş Kutsal Kitap’ın görüşüne ne kadar benziyor?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın