Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Kutsallık Mı, Yoksa Tanrı’ya Karşı Sertlik Mi?

Kutsallık Mı, Yoksa Tanrı’ya Karşı Sertlik Mi?

198 kez okundu.

“Aracılık edecek birinin olmadığına şaştı…” (Yeşaya 59:16)

Çoğumuzun dua etmeyi bırakıp Tanrı’ya karşı katı olmamızın sebebi, duaya karşı sadece duygusal bir ilgimizin olmasındandır. Dua ettiğimizi söylemek, duanın gerekliliğini anlatan kitaplar okumak iyidir; dua ettiğimizde zihinlerimiz sakinleşir ve ruhumuz yükselir. Fakat Yeşaya, Tanrı’nın dua ile ilgili bu fikirleri şaşkınlıkla karşıladığını ima etmektedir.

Tapınma ve aracılık etme birlikte işler, biri olmadan diğeri imkansızdır. Aracılık etmek demek, kendimizi dua ettiğimiz kişi hakkında Mesih’in düşünüşüne sahip olabileceğimiz o noktaya yükseltmek demektir (bkz. Filipililer 2:5). Tanrı’ya tapınmak yerine, duanın nasıl işlemesi gerektiğiyle ilgili ezberlediklerimizi Tanrı’ya okuyoruz. “Ama Rab bunu nasıl yapacağını anlamıyorum” dediğimizde Tanrı’ya tapınıyor muyuz, yoksa O’nunla tartışıyor muyuz? Böyle söylememiz tapınmadığımızın kesin bir ifadesidir. Tanrı’yı görüş açımızdan çıkardığımızda yüreğimiz sertleşir ve dogmatik oluruz. İsteklerimizi O’nun tahtının önüne fırlatır ve O’na isteklerimizi buyuruveririz. Ne Tanrı’ya tapınıyoruz ne de zihinlerimizi Mesih’in düşünüşüne boyun eğdirmeye çalışıyoruz. Yüreğimiz Tanrı’ya karşı sertse, insanlara karşı da sert olacaktır.

Dua ettiğimiz kişiler için Tanrı’nın düşüncesini bilip O’nunla yakın bir iletişime sahip olacak ve Tanrı’da kök salabilecek derinliklere gidecek kadar Tanrı’ya tapınıyor muyuz? Tanrı’yla kutsal bir ilişki sürdürüyor muyuz, yoksa yüreğimiz sertleşti ve dogmaların peşinden giden biri mi olduk?

Doğru düzgün aracılık eden kimsenin olmadığını düşünüyor musunuz? O zaman aracılık eden siz olun. Tanrı’ya tapınan ve Tanrı’yla kutsal bir ilişki sürdüren biri olun. Aracılık etmenin gerçek bir iş olduğunu anımsayarak, aracılık etme işinin özünde bir parça olun – bu iş tüm enerjinizi ister, ama gizli tehlikeleri yoktur. Müjde’yi duyurma işi gizli tehlikeler bakımından payını fazlasıyla almıştır, ama aracılık eden duanın bu tür tehlikeleri yoktur.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın