Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Dolambaçlı Yollardaki Tasarısı

Tanrı’nın Dolambaçlı Yollardaki Tasarısı

89 kez okundu.

Söylediğiniz, yaptığınız her şeyi Rab İsa’nın adıyla, O’nun aracılığıyla Baba Tanrı’ya şükrederek yapın. (Koloseliler 3:17)

Kaybettiğiniz ve fena bir şekilde ihtiyaç duyduğunuz bir şeyi yanlış yerde ararken, Tanrı’nın ne yapıyor olduğunu hiç merak ettiniz mi? Sonuçta o şeyin nerede olduğunu biliyor ama yine de onu yanlış yerde aramanıza izin veriyor.

DesiringGod (Tanrı’yı Arzulamak) adlı kitabımın yeni baskısı için bir keresinde bir söze ihtiyacım olmuştu. Bu sözü Richard Wurmbrand’ın bir yazısında okuduğumdan emindim. ReachingTowardtheHeights (Doruklara Uzanmak) adlı ruhsal okumasında olduğunu düşünüyordum. Kitabın açık olan sayfalarının sağ tarafında bir yerlerde olduğunu neredeyse görür gibiydim. Ama bulamadım.

Sözü ararken, kendimi 30 Kasım tarihli ruhsal okumada buldum. Okurken, şöyle dedim: “Sözü ararken Rab’bin beni “yanlış” yere baktırması demek ki bu yüzdenmiş.” Bu yazıda, İsa’nın adıyla yapılan hiçbir şeyin –yanlış yere bakıyor olsak dahi hiçbir şeyin– kesinlikle boşa gitmediğini mükemmel bir şekilde örneklendiren bir hikâye vardı. Okuduğum şey şuydu:

Rab’de Umut Etmek

Catherine, yirmi yıl boyunca zihinsel engelli çocukların olduğu bir yuvada büyütülmüştü. Başından itibaren zihinsel engeli vardı ve asla tek bir kelime dahi etmemiş, yalnızca bitkisel hayattaymış gibi yaşamını sürdürmüştü. Ya sessizce duvarlara bakmış ya da çarpık vücut haraketleri göstermişti. Hayatı yemekten, içmekten ve uyumaktan ibaretti. Çevresinde olan biten şeylere hiçbir katılımı yok gibi görünüyordu. Bir bacağının kesilmesi gerekiyordu. Orada çalışanlar Cathy’e iyi dileklerini ilettiler ve Rab’bin onu yakında yanına almasını umdular.

Bir gün doktor, müdürü arayıp çabucak gelmesini söyledi. Catherine ölüyordu. İkisi de odaya girdiklerinde, gözlerine inanamadılar. Catherine bugüne kadar duyup öğrendiği Hristiyan ilahilerini, hem de ölüm döşeğinde söylenecek türden olanlarını söylüyordu. Tekrar tekrar şu Almanca ilahiyi söylüyordu: “Ruh kendi vatanını, istirahatini nerede bulur?” Yarım saat boyunca ilahi söyledi ve sonra sessizce gözlerini yumdu. (Alıntıdır: The Best Is Still to Come, Wuppertal: Sonne und Shild).

Mesih’in adıyla yapılan bir şey hiç boşa gider mi?

İhtiyacım olduğunu düşündüğüm şeyi ararken harcadığım hüsran dolu, faydasız çabam boşa gitmedi. Bu engelli çocuğa ilahiler söylemek boşa gitmedi. Sizin de saptığınız acı dolu, plan dışı dolambaçlar, boşa değildir – eğer gözlerinizi beklentiyle Rab’bin ansızın gerçekleştirdiği işlere çevirir ve her şeyi O’nun adıyla yaparsanız (Koloseliler 3:17).

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın