Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İş Yerinde Tanrı’yı Yüceltmek

İş Yerinde Tanrı’yı Yüceltmek

74 kez okundu.

Avustralya’daki iki haftanın sonunda eve yeni döndüm. Tanrı’ya oradaki halkı için ve bana onlarla Brisbane’de, Sydney’de ve Katoomba dağlarında çalışma zevkini verdiği için şükranla dolup taşıyorum.

Oradaki konferanslardan birinin adı Engage’di (İrtibat). Odağında “genç işçiler” vardı ve onların ağzında bu, iş ortamındaki genç meslek sahipleri demekti. Benimle yaptıkları bir röportajda bana bunun iyi bir fikir olup olmadığını sordular. 1. Korintliler 10:31’den ötürü, evet diye cevap verdim: “Ne yer ne içerseniz, ne yaparsanız, her şeyi Tanrı’nın yüceliği için yapın.”

Sonra, bana sordular: Genç işçiler, Tanrı’yı iş yerinde nasıl yüceltebilirler?

Cevabımın özeti şöyle:

Bağımlılık. İşinize, Tanrı’ya tümüyle bağımlı bir şekilde gidin (Süleyman’ın Özdeyişleri 3:5-6; Yuhanna 15:5). O’nsuz nefes alamaz, hareket edemez, düşünemez, hissedemez veya konuşamazsınız. Ruhsal anlamda etki yaratmaktan bahsetmiyorum bile. Sabah kalkın ve Tanrı’ya O’na olan muhtaçlığınızı bildirin. Yardım için dua edin.

Doğruluk ve dürüstlük. İşinizde mutlak surette ve tam bir titizlikle dürüst ve güvenilir olun. Zamanında orada olun. Mesai saati boyunca çalışın. “Çalmayacaksın.” Birçok insan nakit para araklamaktansa, işten kaytararak işverenlerinden çalıyor.

Beceri. Yaptığınız şeyde iyi olun. Tanrı size yalnızca doğruluk ve dürüstlük lütfunu değil, aynı zamanda beceriler armağanını da vermiştir. O armağana değer verin ve o becerilerin iyi birer kâhyası olun. Beceride gelişme, Tanrı’ya bağımlılığın ve doğruluk-dürüstlüğün üzerine inşa edilir.

Kurumsal şekillendirme. Nüfuzunuz ve fırsatınız oldukça, iş ortamınızın kültürel ve ahlaki yapısını şekillendirin. Yapılar, politikalar, beklentiler ve hedefler Mesih’le örtüşen bir yöne doğru ilerlesin. Örneğin, birisi Chick-fil-A restoranlarının kültürel ve ahlaki yapısını şu videoyla şekillendiriyor.

Etki. Şirketinizin ruhu mahveden bir etki yerine, yaşamı zenginleştiren bir etki yaratmasına yardımcı olmayı hedefleyin. Bazı sektörlerin mahva sebep olan etkileri vardır (örn. porno, kumar, kürtaj, pazarlama dolandırıcılığı vs.). Ancak birçok sektör ruhu yıkmaktan ziyade yaşam veren bir etki yönüne doğru desteklenebilirler. Fırsatınız oldukça, bu yöne doğru yol almaya çalışın.

İletişim. İş ortamları ilişki ağlarıdır. İlişkiler iletişimle mümkündür. Hristiyan dünya görüşünüzü, yaşamın normal iletişimlerine nakşedin. Kandilinizi tahıl ölçeğinin altına gizlemeyin. Kandilliğe koyun. İnsanları kazanmaya çalışın. Bunu doğal bir biçimde yapın. Sevinçle yapın. Kurtuluşunu sevenler durmadan “Yücedir Rab!” desinler (bkz. Mezmurlar 40:16).

Sevgi. Başkalarına hizmet edin. Gidip pizzayı almaya, minibüsü kullanmaya, pikniği organize etmeye ilk başta gönüllü olan kişi olun. İş yerindeki diğer insanlarla ilgilenin. Yalnızca hafif hafta sonu rutinleriyle değil, aynı zamanda ağır yüklü ve sancılı pazartesi sabahlarıyla da ilgilenen kişi olarak bilinin. İş arkadaşlarınızı sevin ve onların karşısında büyük Yük Taşıyıcısı’na işaret edin.

Para. İşiniz paranızı kazandığınız (ve harcadığınız) yerdir. Hepsi Tanrı’nındır, sizin değil. Siz emanetçisiniz. Tanrı’nın parasına kâhyalık edin ve bu kâhyalıkta kazancınızı cömertçe başkalarına taşırın. Kazanıp sahip olmak için çalışmayın. Kazanıp sahip olmak ve Mesih’i yücelten işler üzerine harcamak için çalışın. Paranız, üstün Hazineniz olarak Mesih’ten bahsetsin.

Şükran. Her zaman Tanrı’ya yaşam, sağlık, iş ve İsa için şükredin. İş yerinde minnettar bir kişi olun. Şikâyet edenlerden olmayın. Tanrı’ya olan şükranınız, alçakgönüllü bir ruhla başkalarına olan minnettarlığınızla dışarı taşsın. İş yerindeki umut dolu, alçakgönüllü ve minnettar kişi olarak bilinin.

İş yerinde Tanrı’yı yüceltmekle ilgili daha söylenecek daha fazla şey var. Ama bu da bir başlangıç. Tanrı size ışığını verdikçe, listeye daha fazlasını ekleyin. Asıl mesele şu: Ne yer ne içerseniz, ne iş yaparsanız yapın, her şeyi Tanrı’yı gerçekte olduğu kadar yüce göstermek için yapın.

Yazar: JOHN PIPER

Bir yanıt yazın