Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tutku Dolu Bir Yürek

Tutku Dolu Bir Yürek

73 kez okundu.

“Yüreklerimiz nasıl da sevinçle çarpıyordu, değil mi?” (Luka 24:32)

Sevinçle çarpan yüreğin sırrını öğrenmeliyiz. İsa aniden karşımıza çıkar, ateşler tutuşur ve bize harika görümler verilir. Ama bundan sonra da çarpan yüreğin sırrını –her şeye dayanan yüreği– sürdürmeyi öğrenmeliyiz. Eğer İsa’da kalmanın sırrını öğrenememişsek, sevinçle çarpan yüreğimiz boğulur, diğer insanlar gibi sıradan işlerle dolu kararsız ve endişeli günler bizi bekler.

Bir Hıristiyan olarak hissettiğimiz sıkıntının çoğu günahın sonucu değildir, kendi doğamızın yasalarına kayıtsız kalmamızdandır. Örneğin belli bir duygunun hayatımızda sürmesine izin verip vermemeyi karara bağlamak için yapmamız gereken tek sınav, bu duygunun sonucunda ortaya çıkacak şeyin ne olduğunu araştırmaktır. Mantıksal bir sonuç çıkartın ve eğer sonuç Tanrı’nın beğenmeyeceği bir şeyse derhal durdurun. Ama bu, Tanrı’nın Ruhu’nun verdiği bir duygu ise ve siz de bu duyguya yaşamınızda izin vermiyorsanız, Tanrı’nın istediğinden daha az bir etkiye sahip olacaktır. İşte gerçekçi olmayan ve fazla duygusal insanlar böyle olur. Ve eğer olması gereken düzeyde değilse, yani duygu ne kadar yüksekse bozulma da o kadar derin gerçekleşir. Eğer Tanrı’nın Ruhu sizi harekete geçiriyorsa, sonuçlar ne olursa olsun, kararlarınızın mümkün olan hepsini değiştirilemez bir şekilde geri alın. Sonsuza kadar İsa’nın “görünümünün değiştiği dağda” parıltıları izlemenin keyfiyle yaşayamayız (bkz. Markos 9:1-9). Fakat orada gördüğümüz ışığa boyun eğmeliyiz; bu ışığı eyleme geçirmeliyiz. Tanrı bize bir görüm verdiğinde, ne pahasına olursa olsun bu konuda O’nunla beraber çalışmalıyız.

            Biz tutuşturamayız

            Yürekteki ateşi,

            Ruh estikçe esiyor

            Canımız bekliyor;

            Oysa karanlıklar olmadan

            Beklenenler gerçekleşmez ki.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın