Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Henüz Evlenmemişler İçin Dokuz Dua

Henüz Evlenmemişler İçin Dokuz Dua

66 kez okundu.

Bekârlık özellikle istenmediği durumda, uzun, yalnız ve kafa karıştırıcı bir yol olabilir. Yirmili yaşlarımın büyük bir kısmını, sanki evlenme isteğiyle doğmuşum gibi hissederek geçirdim. Tanrı sonunda bir yıldan biraz daha önce bana bir eş verdi ama bunun öncesinde benimle on yıl boyunca ayartılarla ve bazen başarısızlıklarla dolu bekleme, isteme ve neden hâlâ olmuyor diye merak etmeyle geçen dolambaçlı bir yolda yürüdü.

Yıllar içerisinde, Tanrı’nın kendi çocuklarının fiziksel sağlık, evlilik, mesleki başarı veya çocuklar gibi geçici zevklerini garanti etmediğini öğrendim. Bunun sebebiyse O’nun kendi değerli oğullarına ve kızlarına bizim için en iyisini, ne zaman en iyiyse ve yalnızca eğer en iyisiyse vermeye tümüyle, daima kararlı olmasıdır. Aksi asla olmaz (Romalılar 8:28). Armağan o an ne kadar iyi görünürse görünsün, onu ne kadar istersek isteyelim veya ne kadar beklemiş olursak olalım, Tanrı bize vaat etmiş olduğu daha büyük iyiliği asla bırakmaz (2. Korintliler 12:7-10).

Ama bizler O’nu bırakmaya, O’nun bizim için olan tasarısından vazgeçmeye veya en azından bir süreliğine hayal kırıklığıyla O’na sırtımızı dönmeye ayartılırız. Gerçekten daha iyisini bildiğimize, kendimiz için Tanrı’nın bize yönelik seçimlerinden daha iyi seçimler yapabileceğimize kendimizi ikna ederiz. Oysa bu Tanrı bizim için dünyaya gelmiş ve bizi kurtarmak için sınırsız bir bedel ödeyerek ölüme gitmiş olan Tanrı’dır. İhmal edildiğimizi veya unutulduğumuzu hissettiğimizde ya da Tanrı’nın bize olan sevgisinden şüphe duyduğumuzda, O’na koşmamız gerektiği yerde kendimizi O’ndan uzaklaştırırız. Yürüyüp gitmek yerine, aslında diz çöküp dua etmemiz gerekir.

Eğer duaya nereden başlamanız gerektiğini –Tanrı’yla günbegün nasıl konuşmaya başlayacağınızı veya bekârlıktaki arzularınızı ve zorluklarınızı O’na nasıl teslim edeceğinizi– bilmiyorsanız, aşağıda henüz evliliğin olmadığı bir yaşam için dokuz duaya yer verdim. Her biri özleminizi ve bekleyişinizi şekillendirecek Tanrı sözlerini içeriyor.

1. Benim değil, senin isteğin olsun.

“Baba, senin isteğine uygunsa, bu kâseyi benden uzaklaştır. Yine de benim değil, senin istediğin olsun.” (Luka 22:42)

Benim değil, senin isteğin olsun, ya Rab. Eğer bu beş kelime ve altında yatan iman İsa’yı benim için çarmıh yolculuğunda tuttuysa, beni O’nun için sürdüğüm bu yaşamda da önüme çıkan her zorlukta taşıyacaktır. Evliliği veya bekârlığı, benim için hangisini seçip tasarladıysan, en doğru şekilde değerlendirebilmek için beni hazırla. Eğer evlenmem senin isteğin değilse, benim için tasarlamış olduğun her şeyi, verdiğin armağanlarda, hizmette ve bekârlıkta görmemi sağla. Her iki şekilde de, yüreğim sende demir atsın, evlilikte değil.

2. Hâlâ bekârken, kendini bana mümkün olduğunca çok açıkla.

Rabbimiz İsa Mesih’in Tanrısı, yüce Baba, kendisini tanımanız için size bilgelik ve vahiy ruhunu versin diye dua ediyorum. O’nun çağrısından doğan umudu, kutsallara verdiği mirasın yüce zenginliğini ve iman eden bizler için etkin olan kudretinin aşkın büyüklüğünü anlamanız için, yüreklerinizin gözleri aydınlansın diye dua ediyorum. (Efesliler 1:17-20)

Senin daha fazlanı görmemi sağla ve yaşamımı senin yüceliğini yansıtması için şekillendir. Yaşamın ve bekârlığın kızgın denizini arkamda bırakırken, imanımı sende dinginleştir ve gözlerimi her şeyden çok daha güçlü ve güvenilir olan sana dikmemi sağla. Senin evlilikten veya sahip olabileceğim herhangi bir hayal veya arzudan nasıl daha büyük ve güzel olduğunu bana açıkla.

3. Beni şimdi öylesine tatmin et ki, beni mutlu etmesi için bir başkasına asla bakmayayım.

Bütün yüreğimle sana yöneliyorum; izin verme buyruklarından sapmama… Koşullarını derin derin düşünüyorum yollarını izlerken… Gözlerimi boş şeylerden çevir; beni kendi yolunda yaşat… Adımlarımı pekiştir verdiğin söz uyarınca; hiçbir suç bana egemen olmasın. (Mezmurlar 119:10, 15, 37, 133)

Beni tümüyle mutlu kılabilecek tek kişi sensin. Hiçbir eş, hiçbir arkadaş, hiçbir meslek, hiçbir para miktarı içimdeki senin için var olan boşluğu dolduramaz. Bana fazlasıyla yetersin ama yine de, yüreğim uzaklaşmaya meyilli. Sevgilerimi senin üstün değerin ve güzelliğin uyarınca düzenle ve gözlerimi ve aklımı senin dışındaki bir başka kişiyle veya bir başka şeyle meşgul etmeme izin verme. Yüreğime yine hâkim ol ve onu Şeytan’ın tüm yalanlarına karşı koru.

4. Bekârlıktaki sevincim ve özgürlüğüm aracılığıyla dünyaya kendini açıkla.

Esenlik veren Tanrı, koyunların büyük Çobanı’nı, Rabbimiz İsa’yı sonsuza dek sürecek antlaşmanın kanıyla ölümden diriltti. Tanrı, isteğini yerine getirebilmeniz için sizi her iyilikle donatsın; kendisini hoşnut eden şeyi İsa Mesih aracılığıyla bizlerde gerçekleştirsin. Mesih’e sonsuzlara dek yücelik olsun! (İbraniler 13:20-21)

Dünyada adını yüceltmek için beni ve armağanlarımı kullan. Yaşamımın bize vermiş olduğun görev için bir değeri olsun istiyorum. Bugün, hâlâ genç ve bekârken bile değeri olsun istiyorum. Beni kendi yüceliğin için azim, yaratıcılık ve fedakârlıkla doldur.

5. Acılardan ve hayal kırıklıklarından yalnız başıma geçsem dahi, bana sana güvenecek iman ver.

Aldığım vahiylerin üstünlüğüyle gururlanmayayım diye bana bedende bir diken, beni yumruklamak için Şeytan’ın bir meleği verildi, gururlanmayayım diye. Bundan kurtulmak için Rab’be üç kez yalvardım. Ama O bana, “Lütfum sana yeter. Çünkü gücüm, güçsüzlükte tamamlanır” dedi. İşte, Mesih’in gücü içimde bulunsun diye güçsüzlüklerimle sevinerek daha çok övüneceğim. Bu nedenle Mesih uğruna güçsüzlükleri, hakaretleri, zorlukları, zulümleri ve darlıkları sevinçle karşılıyorum. Çünkü ne zaman güçsüzsem, o zaman güçlüyüm. (2. Korintliler 12:7-10)

Her bir kaybı veya hayal kırıklığını, her bir yalnızlık anını, gerçekleşmemiş her bir hayali veya arzuyu ve her bir zayıflık belirtisini bir fırsat olarak görmemi sağla. Bunlar senin benim için Oğlu’nun kanıyla satın aldığın gücü, umudu ve huzuru hatırlayacağım ve zevk alacağım bir fırsat olsun. Tüm bunların her savaşta, her bir noktasıyla senin benim iyiliğim için etkin kıldığın şeyler olduğunu bana hatırlat.

6. Seni izleyebilmem için bana ihtiyaç duyduğum insanları gönder.

Kendisi kimini elçi, kimini peygamber, kimini müjdeci, kimini önder ve öğretmen atadı. Öyle ki, kutsallar hizmet görevini yapmak ve Mesih’in bedenini geliştirmek üzere donatılsın. Sonunda hepimiz imanda ve Tanrı Oğlu’nu tanımada birliğe, yetkinliğe, Mesih doluluğundaki olgunluk düzeyine erişeceğiz. Böylece artık insanların kurnazlığıyla, aldatıcı düzenler kurmaktaki becerileriyle, her öğretinin rüzgarıyla çalkalanıp öteye beriye sürüklenen çocuklar olmayacağız. Tersine, sevgiyle gerçeğe uyarak bedenin başı olan Mesih’e doğru her yönden büyüyeceğiz. O’nun önderliğinde bütün beden, her eklemin yardımıyla kenetlenip kaynaşmış olarak her üyesinin düzenli işleyişiyle büyüyüp sevgide gelişiyor. (Efesliler 4:11-16)

Özellikle aksi takdirde yalnız kalmayı tercih edeceğim anlarda, çevremi beni seven ve beni sevdiklerinden daha çok seni seven kişilerle kuşat. Onların gözleriyle, imanlarıyla, olgunluklarıyla ve sözleriyle, bana benim hakkımdaki şeyleri açıkla. Beni yerel kilisenin daha sağlıklı, daha etkili bir üyesi yap. Kiliseye elimden gelen her şekilde hizmet edebilmem için bana derin, kalıcı ve artan bir arzu ver.

7. Evlilik için beklerken, işimi putlaştırmaktan beni koru.

Rab’den miras ödülünü alacağınızı bilerek, her ne yaparsanız, insanlar için değil, Rab için yapar gibi candan yapın. Rab Mesih’e kulluk ediyorsunuz. (Koloseliler 3:23-24)

Her başarıyı veya gelişimi senin lütfunun bir belirtisi olarak görmeme yardım et ve beni para veya insan takdiri sevgisinden kurtar. Beni bugünün yapılacaklar listesinin zulmünden özgür kıl ve her görev, her toplantı, her gündelik iş ve her proje bir ibadet eylemi olsun.

8. Beni çevremdeki dünyaya uymaktan koru ve beni İsa’ya daha fazla benzer kıl.

Duam şu ki, sevginiz, bilgi ve her tür sezgiyle durmadan artsın. Öyle ki, üstün değerleri ayırt edebilesiniz ve böylece Tanrı’nın yüceltilip övülmesi için İsa Mesih aracılığıyla gelen doğruluk meyvesiyle dolarak Mesih’in gününde saf ve kusursuz olasınız. (Filipililer 1:9-11)

Beni her gün biraz daha İsa’ya benzer kılarak, bende ve benim aracılığımla başlamış olduğun işi tamamla. O’nun ölümünü ucuz ve anlamsız hâle getiren her türlü şeyden beni koru. Sınırsız bir bedel karşılığı kurtarılmış ve dünyanın duyup duyabileceği en yüce haber kendisine emanet edilmiş olan bir kişi gibi düşünmem, konuşmam ve davranmam için beni günbegün donat.

9. Eğer beni evliliğe çağırmışsan, farklı bir çıkma süreci yaşamama yardım et.

Hiçbir şeyi bencil tutkularla ya da boş övünmeyle yapmayın. Her biriniz alçakgönüllülükle öbürünü kendinden üstün saysın. Yalnız kendi yararını değil, başkalarının yararını da gözetsin. Mesih İsa’daki düşünce sizde de olsun. Mesih, Tanrı özüne sahip olduğu halde, Tanrı’ya eşitliği sımsıkı sarılacak bir hak saymadı. Ama kul özünü alıp insan benzeyişinde doğarak ululuğunu bir yana bıraktı. İnsan biçimine bürünmüş olarak ölüme, çarmıh üzerinde ölüme bile boyun eğip kendini alçalttı. (Filipililer 2:3-8)

Eğer beni evlendireceksen, beni bir erkeği veya kadını, bana İsa ve çarmıhı aracılığıyla göstermiş olduğun sevgi ve lütufla sevebilmem için hazırla. Çıkma sürecinde bana netlik ver ve her türlü ahlaksızlıktan beni koru. Sabır, fedakârlık ve alçakgönüllülük her ilişkiyi, her buluşmayı, her konuşmayı, ileri veya geri atılan her adımı sarsın.

Evlilik arayışımdaki her adımımda, Tanrı’nın sen olduğunu ve benim de senin olduğumu açıkça göster.

Yazar: MARSHALL SEGAL

Bir yanıt yazın