Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Yaptıklarını Hatırlayın

Tanrı’nın Yaptıklarını Hatırlayın

120 kez okundu.

“RAB diyor ki, ‘Gençliğindeki bağlılığını… anımsıyorum.’ ” (Yeremya 2:2)

Tanrı’ya eskiden olduğu kadar içtenlikle bağlı mıyım, yoksa sadece Tanrı’nın bana bağlı olmasını mı istiyorum? Hayatımdaki her şey O’nun yüreğini sevindiriyor mu, yoksa her şey benim istediğim gibi gitmediği için sürekli olarak şikâyet edip duruyor muyum? Tanrı’nın nelere değer verdiğini bilmeyen kişi sevinçle dolu olmayacaktır. İsa Mesih’in yalnızca bizim karşılayabileceğimiz ihtiyaçları olduğunu anımsamak – örneğin “Bana su ver de içeyim” (Yuhanna 4:7) – harikadır. Geçen hafta O’na ne kadar bağlı kaldım? Hayatım O’nun ününü doğru bir şekilde yansıtıyor mu?

Tanrı halkına şöyle diyor: “Şu anda bana aşık değilsin, ama eskiden bana aşık olduğun zamanları hatırlıyorum.” Şöyle diyor: “…Gelinliğindeki sevgini… anımsıyorum” (Yeremya 2:2). O’na olan adanmışlığımı kanıtlamak için kendi yollarımı bıraktığım günlerdeki gibi İsa’yı o ilk taşkın sevgimle seviyor muyum? O’ndan başka hiçbir şeyle ilgilenmediğim zamanları düşünürken görüyor mu beni? Şu anda bulunduğum yer neresi, O’nu gerçek sevgiyle sevme konusunda insan bilgeliğini mi seçtim? O’nu o kadar çok seviyorum ki beni göndereceği yerin hiçbir önemi yok mu? Yoksa O’na sunmam gereken ne kadar hizmet olduğunu hesap ederken ne kadar saygınlığa erişeceğimi mi düşünüyorum?

Tanrı’nın benim için yaptıklarını düşünürken bana eskisi gibi davranmadığını fark etmeye başlayabilirim. Böyle olduğunda hayatımda oluşacak utanca ve alçaltılmaya izin vermeliyim, çünkü bunu tanrısal bir acı izleyecektir ve “Tanrı’nın isteğiyle çekilen acı kişiyi… tövbeye götürür” (2.Korintliler 7:10).

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın