Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Karanlıktan Çıkıp Işığa Gelin

Karanlıktan Çıkıp Işığa Gelin

108 kez okundu.

Bir zamanlar karanlıktınız, ama şimdi Rab’de ışıksınız. Işık çocukları olarak yaşayın (çünkü ışığın meyvesi her iyilikte, doğrulukta ve gerçekte görülür). … Karanlığın meyvesiz işlerine katılmayın. Tersine, onları açığa çıkarın. … Işığın açığa vurduğu her şey görünür. Çünkü görünen her şey ışıktır. (Ef. 5:8-9, 11, 13-14)

Kutsal Kitap’ta karanlık, Tanrı’dan kopuk ahlaksız ve günahlı bir yaşamla bağlantılıdır. Işıksa paklığı, gerçeği ve kutsallığı tanımlar. Pavlus, Efesliler 5’te “Bir zamanlar karanlıktaydınız” demiyor, “Bir zamanlar karanlıktınız” diyor. Karanlıkla kuşatılmış değildiniz. Bizzat siz karanlıktınız. Sizi tanımlayan günahtı. Mesih’teki yaşamınızdan önce böyleydiniz.

Rab’de Işıksınız

Daha önce karanlık olduğunuz halde, hayatınızı Mesih’e teslim ettiğiniz için artık ışıksınız. Sizde hüküm süren artık günahınız değil, Mesih’tir. Sizi tanımlayan artık günahınız değil, Müjde’dir. Orijinal metinde yürümek olarak geçen yaşamak ifadesi, Hristiyan yaşamınızı sürdürme şeklinize karşılık kullanılmaktadır. Işıksanız, ışık çocuğu olarak yaşamanız gerekir. İsa’yla ilgili gerçeği biliyorsunuz (Ef. 4:20-21). Bildiğiniz ve inandığınız gerçek, hayat tarzınızda görünmelidir. Işığın meyvesi iyi, doğru ve gerçek olan her şeydir.

Mesih’teki yaşam meyve veren bir yaşamsa, günahlı yaşam meyvesiz demektir. Karanlığın işleri hayatınızda iyi bir meyve vermez. Geçici zevk veren suçlarınız olabilir ama bunlar sizi daha fazla aç bırakacaktır.

Cinsel ahlaksızlıkta bulunanlar, pak olmayanlar, açgözlüler, açık saçık ve budalaca konuşanlar söz dinlemeyenlerdir (Ef. 5:3-7). Burada elçi, söz dinlemeyenlerin günahlarına ortak olmamamız için uyarıda bulunmaktadır. Karanlığın meyvesiz işlerine katılmayın; tersine bunları Mesih’in ışığına getirin. Işık ve karanlık birbirine karşıttır. Eğer hayatınızı Mesih’e
teslim ettiyseniz, ışıksınız. Artık ahlaksızlıkların peşini bırakmalı ve ışık olarak cinsel günahınızı açığa çıkarmalısınız. Günahınızı karanlıktan söküp sürükleyerek çıkarın ve bir yanıt talep edin. Kötülük, olduğu gibi görünsün. Günahınızı Mesih’in ışığına getirin.

Kapalı bir kapının ardında kaç kez pornografiye baktınız? Duş yaparken kaç kez mastürbasyon yaptınız? Kaç kez gizlice çıplak resimlere göz gezdirdiniz? Gizlice yapılan şeyler o kadar korkunçtur ki, bunlardan söz etmek dahi ayıptır (Ef. 5:12). Mesih’in ışığı karanlıkta parlasın. Karanlıkta tek başınıza mücadele etmekten vazgeçin.

Işık, karanlıkta parlar!

Işığın vurduğu her şey göze görünür. Işık parladığı zaman karanlık karanlıkta kalamaz. Işığa dönüşür. Kötü işleriniz öldürülür (Gal. 5:24) ve yaşamınız Mesih’in ışığıyla değişir (Ef. 2:1-10; 5:14).

Siz Mesih’te ışıksınız. Şu anda bundan kuşku duyuyor olabilirsiniz ama bu doğrudur. Işık olduğunuz için hayatınızda karanlığı ve günahı hoş görmeyin. Mesih’in ışığı günahlı eylemlerinizi aydınlatsın. Yaşamanız gerektiği gibi yaşayın: Işığın çocuğu olarak yaşayın.

Düşünün: Yuhanna 3:19–21’i okuyun. Kendinize şunu sorun: Işıktan nefret ediyor muyum? Ya da gerçekte yaşıyor muyum ve Mesih’in ışığına geldim mi?

Düşünün: Karanlıktaki işlerinizi ışığa getirmekten korkuyor musunuz? En korkutucu olan şey nedir? Buna engel olan şey utanç mı?

Harekete Geçin: Mesih’in ışığının günahınızın üzerinde parlaması için dua edin.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın