Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Para Sevgisinin Anlamı

Para Sevgisinin Anlamı

377 kez okundu.

Çünkü her türlü kötülüğün bir kökü de para sevgisidir. (1. Timoteos 6:10)

Pavlus bunu yazarken ne kastetti? Her günah işlediğiniz anda aklınızda paranın olduğunu kastetmiş olamaz. Birçok günah biz parayı düşünmüyorken gerçekleşir.

Benim önerdiğim cevap şu: Dünyadaki tüm kötülüklerin belli bir tür yürekten, yani parayı seven yürekten geldiğini kastetti.

Peki parayı sevmek ne demektir? Yeşil para kağıdını, bakır sikkeleri ya da gümüş şekelleri sevmek demek değildir. Parayı sevmenin ne anlama geldiğini bilmek için, şunu sormalısınız: Para nedir? Bu soruyu şöyle cevaplardım: Para insani kaynaklara karşılık gelen bir semboldür. Para Tanrı’dan ziyade insandan, yani diğer insanlardan alabileceğiniz şeylere karşılık gelmektedir.

Tanrı’nın dövizinde lütuf vardır, para değil: “Ey susamış olanlar, sulara gelin; parası olmayanlar, gelin, satın alın, yiyin!” (Yeşaya 55:1). Para insani kaynakların birimidir. Dolayısıyla, parayı seven yürek umutlarını, zevklerini ve güvenini tümüyle insanı kaynakların tekeline bırakan bir yürektir.

Bu yüzden, para sevgisi aslında paraya imanla, yani paranın ihtiyaçlarınızı karşılayacağına ve sizi mutlu edeceğine inanmakla (buna güvenmekle) aynı şeydir.

Para sevgisi, Tanrı’nın gelecek lütfuna iman etmeye bir alternatif teşkil eder. Gelecek insani kaynaklara, parayla kazanıp güvence altına alabileceğiniz bu tür şeylere iman etmek demektir. Bu nedenle para sevgisi veya paraya duyulan güven, Tanrı’nın vaatlerine ilişkin imansızlığın alt yüzüdür. İsa, Matta 6:24’te şöyle demiştir: “Hiç kimse iki efendiye kulluk edemez. Siz hem Tanrı’ya, hem de paraya kulluk edemezsiniz.”

Aynı anda hem Tanrı’ya hem de paraya güvenemezsiniz. Birine inanmak, diğerine inanmamak demektir. Parayı seven –mutluluk için paraya bel bağlayan– bir yürek, canlarımızın tatmini olarak bizim için İsa’da olan Tanrı’ya bel bağlamıyor demektir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın