Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Vaatleri Kuşanın

Vaatleri Kuşanın

79 kez okundu.

Ne mutlu yüreği temiz olanlara! Çünkü onlar Tanrı’yı görecekler. (Matta 5:8)

Pavlus bedenin kötü işlerini “Ruh’la” öldürmemizi söylerken (Romalılar 8:13), burada kastettiği şeyin şu olduğunu görüyorum: Ruh’un öldürmek için kullanılan tek kılıcını, “yani Tanrı sözünü” kullanmalıyız (Efesliler 6:17).

Beden korkuyla veya şiddetli bir arzuyla günahlı bir eyleme doğru sürüklenmek üzere olduğunda, Ruh’un kılıcını elimize alıp bu korkuyu ve şiddetli arzuyu öldürmemiz gerekiyor. Kendi tecrübemden yola çıkacak olursam, bunun anlamı temelde günahın yaptığı vaadi, daha yüce bir vaatle kökünden sökmektir.

Örneğin, uygun olmayan bir cinsel haz isteği içimde uyanmaya başladığı anda, vaat edilen bu zevki kökünden sökmeyi çoğunlukla başarmış olan kılıç hamlesi şudur: “Ne mutlu yüreği temiz olanlara! Çünkü onlar Tanrı’yı görecekler” (Matta 5:8). Temiz bir yürekle Tanrı’yı görmenin bana verdiği zevkleri anımsarım; günahın zevkinin kısalığını, yüzeyselliğini ve sonrasında bana yaptığı zulmü anımsarım ve bu şekilde, Tanrı günahın o galip gelen gücünü öldürmüş olur.

O anki ayartıya karşı uygun vaatleri elde bulundurmak, günahla olan mücadelede başarıya ulaşmanın anahtarlarından biridir. Ama bazı zamanlar vardır ki, aklımızda o zamana tam olarak uyacak bir Tanrı sözü yoktur. Ayrıca uygun vaadi bulmak için oturup Kutsal Kitap’ı inceleyecek zamanımız da her zaman olmaz. Dolayısıyla da, korku veya şiddetli arzular bizi yoldan sapma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığında, cephanemizde derhal kullanabileceğimiz bazı genel vaatler bulundurmaya ihtiyacımız vardır.

Benim günahla savaşırken en çok kullandığım dört vaat şunlardır:

Yeşaya 41:10 – “Korkma, çünkü ben seninleyim; yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim, evet, sana yardım edeceğim. Zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım.”

Filipililer 4:19 – “Tanrım da her ihtiyacınızı kendi zenginliğiyle Mesih İsa’da görkemli bir biçimde karşılayacaktır.”

İçerisinde üstü kapalı bir vaat olan Filipililer 3:8’se şöyledir: “Uğruna her şeyi yitirdiğim Rabbim İsa Mesih’i tanımanın üstün değeri yanında her şeyi zarar sayıyorum, süprüntü sayıyorum.”

Tabii ki, bir de Matta 5:8 var: “Ne mutlu yüreği temiz olanlara! Çünkü onlar Tanrı’yı görecekler.”

Cephaneliğinize sürekli olarak vaatler eklemeye devam edin. Ama Tanrı’nın yaşamınıza bereket olduğu birkaç seçili vaadi asla gözünüzün önünden ayırmayın. İkisini de yapın. Eski vaatler her zaman aklınızda olsun ve her sabah gün boyunca yanınızda tutacağınız bir yenisini daha arayın.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın