Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Kilisenin, Tanrı’nın Yoluyla Büyümesi

Kilisenin, Tanrı’nın Yoluyla Büyümesi

110 kez okundu.

Demek ki Tanrı’nın çocukları olağan yoldan doğan çocuklar değildir; Tanrı’nın vaadi uyarınca doğan çocuklardır. (Romalılar 9:8)

Eski Antlaşma’da İbrahim’i bir pastör olarak hayal edin. Rab ona, “Seni bereketleyeceğim ve hizmetini başarılı kılacağım” der. Ama kilise kısırdır ve hiç çocuk vermez.

İbrahim ne yapacaktır? Doğaüstü müdahaleden umudunu kesmeye başlar. Yaşlanıyordur. Eşi hâlâ kısırdır. Sonrasındaysa Tanrı’nın vaat ettiği çocuğu doğaüstü olmayan bir yolla meydana getirmeye karar verir. Eşi Saray’ın cariyesi olan Hacer’le yatar (Yaratılış 16:4). Ama doğan sonuç bir “vaat çocuğu” değil, bir “beden çocuğu” olan İsmail’dir.

Tanrı şöyle diyerek İbrahim’i şaşırtır: “Onu [eşin Sara’yı] kutsayacak, ondan sana bir oğul vereceğim” (Yaratılış 17:16). İbrahim’se Tanrı’ya yakarır: “Keşke İsmail’i mirasçım kabul etseydin!” (Yaratılış 17:18). İbrahim kendi doğal, insanı çabasının Tanrı’nın vaadinin gerçekleştiği yol olmasını istiyor. Ama Tanrı ona şöyle diyor: “Hayır. Ama karın Sara sana bir oğul doğuracak” (Yaratılış 17:19).

Ama Sara 90 yaşındadır. Yaşamı boyunca kısır olmuştur ve çoktan menopoz geçirmiştir bile (Yaratılış 18:11). İbrahim 100 yaşındadır. Vaat edilen çocuk için tek umut akıl almaz, doğaüstü bir müdahalenin gerçekleşmesidir.

“Vaat çocuğu” olmak, “ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden; tersine, Tanrı’dan” doğmak (Yuhanna 1:13) anlamına gelmektedir. Bu dünyada Tanrı çocuğu olarak sayılan tek çocuklar, vaat uyarınca doğaüstü bir şekilde doğmuş olan çocuklardır. Galatyalılar 4:28’de, Pavlus şöyle der: “Kardeşler [Hristiyanlar], İshak gibi sizler de vaat çocuklarısınız.” “Olağan yoldan doğan” değil, “Kutsal Ruh’a göre doğan” çocuklarsınız (Galatyalılar 4:29).

İbrahim’i tekrar bir pastör olarak hayal edin. Kilisesinin Tanrı’nın vaat ettiği şekilde büyümediğini düşünüyor. Doğaüstü müdahaleyi beklemekten yorulmuş. İnsani yol ve yöntemlere, “Hacer” yöntemlerine başvuruyor ve Kutsal Ruh’un doğaüstü etkinliği olmadan “insanları çekme” uğraşı içerisine girmeye karar veriyor.

Ancak bu kilise, İshakların kilisesi değil, İsmaillerin kilisesi olacaktır. Tanrı’dan doğan çocukların değil, bedenden doğan çocukların kilisesi olacaktır. Tanrı bizi bu tür ölümcül başarılardan korusun. Kesinlikle çalışın. Ancak her zaman o kararlı, doğaüstü etkinliği için gözlerinizi Rab’be çevirin. “At savaş günü için hazır tutulur, ama zafer sağlayan RAB’dir” (Süleyman’ın Özdeyişleri 21:31).

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın