Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Ben Kardeşimin Bekçisi Miyim?

Ben Kardeşimin Bekçisi Miyim?

80 kez okundu.

“Hiçbirimiz kendimiz için yaşamayız.” (Romalılar 14:7)

Diğer insanlar için Tanrı’ya karşı ruhsal bir sorumluluk taşıdığınızı hiç fark ettiniz mi? Örneğin, Tanrı’dan her hangi bir şekilde dönersem çevremdeki herkes bunun sonucu olarak ortaya çıkacak ıstırabı çeker. “Tanrı bizi… Mesih İsa’da birlikte oturttu” (Efesliler 2:6). “Bir üye acı çekerse, bütün üyeler birlikte acı çeker…” (1.Korintliler 12:26). Fiziksel bencilliğe, zihinsel ilgisizliğe, ahlaki duygusuzluğa ve ruhsal zayıflığa izin verirseniz, sizinle ilişkisi olan herkes acı çekecektir. Fakat “böylesine yüksek bir standardı kim yaşamaya yeterlidir” diye sorabilirsiniz. “…bizi yeterli kılan Tanrı’dır” (2.Korintliler 3:5), yalnızca Tanrı.

“…Benim tanıklarım olacaksınız” (Elçilerin İşlerin 1:8). Kaçımız sinir sistemimizin ve zihnimizin tüm enerjisini, ahlaki ve ruhsal enerjimizi İsa Mesih için harcamak istiyoruz? Tanık sözcüğünü kullanırken Tanrı’nın anlatmak istediği budur. Ama bu zaman ister, bu yüzden kendinize sabır gösterin. Tanrı neden bizi yeryüzüne koydu? Sadece kurtulalım ve kutsallaştırılalım diye mi? Hayır, O’na hizmet edelim diye. O’nun uğruna bölünmüş ekmek ve dökülmüş şarap olmayı istiyor muyum? Sadece ve sadece tek bir amaç – Rab İsa Mesih’e öğrenci yetiştirmek üzere çalışma amacı dışında bu kuşak ve bu hayat için başka bir değerim olmamasına razı mıyım?

Tanrı’ya hizmet ettiğim yaşamım, hiçbir dilin ifade edemeyeceği o mucizevî kurtarışı için O’na “şükranlarımı sunma” şeklimdir. Unutmayın O’na hizmet etmeyi reddedersek, Tanrı’nın bizi işe yaramaz sayması olasıdır – “Müjde’yi başkalarına duyurduktan sonra kendim reddedilmemek için…” (1.Korintliler 9:27).

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın