Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Kutsallaştırılmanın Bedeli

Kutsallaştırılmanın Bedeli

185 kez okundu.

”Esenlik kaynağı olan Tanrı’nın kendisi sizi tümüyle kutsal kılsın.(1.Selanikliler 5:23)

Tanrı’ya bizi kutsallaştırması için dua ettiğimizde bunun ne anlama geldiğinin farkında mıyız acaba ve sonuçlarına hazır mıyız? Kutsallaştırılma sözcüğünü fazla hafife alıyoruz. Kutsallaştırılmanın bedelini ödemeye hazır mıyız? Bedel, tüm dünyevi kaygılarımızda ciddi bir sınırlamaya gitmek ve tüm tanrısal kaygılarımızda ise artış anlamına gelecektir. Kutsallaştırılma, gözlerimizin Tanrı’nın bakış açısından ayrılmayacak şekilde hedefe odaklanması anlamına gelir.

Kutsallaştırılma, bedenimizi, canımızı ve ruhumuzu Tanrı’nın amacına uygun olarak tutmak ve korumak anlamına gelir. Bizi seçtiği her konuda Tanrı’nın bizde çalışması için gerçekten hazır mıyız? Ve çalışmasını bitirdikten sonra, İsa’nın kendisini Tanrı’ya sunduğu gibi biz de kendimizi Tanrı’ya sunmaya hazır olacak mıyız? “Onlar da gerçekle kutsal kılınsınlar diye kendimi onların uğruna adıyorum” (Yuhanna 17:19). Bazılarımızın henüz kutsallaştırılma deneyimini yaşamamış olmasının sebebi, kutsallaştırılmanın Tanrı’nın bakış açısıyla ne anlama geldiğini kavrayamamış olmamızdandır. Kutsallaştırılma, İsa’yla bir olmak demektir, öyle ki, O’nu yöneten öz doğası bizi de kontrol altında tutsun. Bunun bedeline gerçekten hazır mıyız? Bu, kesinlikle bizde Tanrı’dan olmayan her şeyin yok edilmesine mal olacaktır.

Pavlus’un bu ayetteki duasında yatan anlamın bizi tam olarak etkisi altına almasına hazır mıyız? “Rab, lütfunla kurtulmuş bu günahkârı kendin gibi kutsal yap” demeye hazır mıyız? İsa, kendisi ve Baba bir olduğu gibi, bizim de O’nunla bir olmamız için dua etti (bkz. Yuhanna 17:21-23). Kutsal Ruh’un bir kişinin hayatında var olduğunu haykıran kanıt, İsa Mesih’in ailesine kusursuz benzerlik ve İsa’ya benzemeyen her şeyden özgürlüktür. Kutsal Ruh’un bizdeki işi için kendimizi ayırmaya hazır mıyız?

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın