Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Sabırla Bekleme Gücü

Sabırla Bekleme Gücü

102 kez okundu.

Her şeye sevinçle katlanıp sabredebilmeniz için O’nun yüce gücüne dayanarak bütün kudretle güçlenmenizi diliyoruz. (Koloseliler 1:11)

“Güçlenmek” doğru kelimedir. Elçi Pavlus, Kolose’deki kilisenin her şeye sevinçle katlanıp sabredebilmeleri için O’nun yüce gücüne dayanarak bütün kudretle güçlenmelerini diledi. (Koloseliler 1:11). Sabır içsel bir gücün kanıtıdır.

Sabırsız insanlar zayıftırlar ve bu yüzden de dış desteğe, örneğin doğru plan programa ve kendi kırılgan yüreklerini destekleyen durumlara bağımlı kalırlar. Birileri planlarını bozduğunda, onlara karşı savurdukları yeminler, tehditler ve sert eleştiriler kulağa hiç de zayıf gelmez. Ama tüm bu gürültü, zayıflığı gizlemek içindir. Sabır, muazzam bir içsel güç gerektirir.

Hristiyan kişi için, bu güç Tanrı’dan gelir. Pavlus, Koloseliler için işte bu nedenle dua eder. Tanrı’dan, onları Hristiyan yaşamının gerektirdiği sabır dolu dayanma gücüyle güçlendirmesini dilemektedir. Ancak sabretme gücünün “[Tanrı’nın] yüce gücüne dayanarak” olduğunu söylerken, bunu bir insanı sabırlı kılmak için ilahi bir güç gerekmesi sebebiyle söylememektedir. Pavlus burada sabretme gücünün, bize bu “yüce güce” olan iman kanalıyla ulaştığını kastetmektedir.

Sabır gerçekten Kutsal Ruh’un bir ürünüdür (Galatyalılar 5:22) ancak Kutsal Ruh (tüm ürünlerinde) “duyduklarınıza iman” aracılığıyla güçlendirmektedir (Galatyalılar 3:5). Bu yüzden, Pavlus Tanrı’nın bizi, sabrı güçlendiren “yüce gücüyle” buluşturması için dua etmektedir. Bu buluşmayı sağlayan şey de imandır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın