Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » “Ya Rab, Merhamet Eyle”

“Ya Rab, Merhamet Eyle”

176 kez okundu.

Ve işte, yol kenarında oturan iki kör, İsa’nın geçtiğini işitince, “Ya Rab, bize merhamet eyle, sen, ey Davud oğlu!” diye bağırdılar. (Mat. 20:30 – Kitabı-ı Mukaddes Çevirisi)

Kutsal Yazılar’ın edebi güzelliğini seviyorum. Matta’nın ilk cümlesindeki ironiyi düşünün: “Ve işte” Bu görmek, dikkate almak, dikkatlice bakmak için bir ünlemdir. İroni neresinde? İki kör adam bakmaktalar! Fiziksel olarak kör oldukları halde ruhsal görüşe sahiptirler. Görsel değil, işitsel yetilerini kullanırlar. İsa’nın oradan geçtiğini duyarlar.

Kayıp zamanlarında, Tanrı’nın sonsuz Sözü’nü duymak ve geçici kederimize uygulamak için ruhsal işitme yetimizi kullanmalıyız. Kederin içerisinde Müjde merkezli şifa, Kutsal Yazı ironisini –bizi Tanrı’nın iyi yüreğine karşı körleştiren acı verici kayıp ve ıstırapla etrafımız kuşatıldığı zaman bundan daha büyük olan kurtuluş öyküsünü– görebilmeyi gerektirir.

Matta’nın edebi sanatçılığı, yalnızca kör olup da gören insanları değil, gördüğü halde ruhsal yönden kör olan insanları da resmeder. Kör olanlar merhamet için feryat ederken, ruhsal körlerden oluşan kalabalığın feryadı bambaşkadır. “Kalabalık onları azarlayarak susturmak istedi” (Mat. 20:31).

Kaçımız kederimizde susturulmak istendik? “Hadi atlat artık şunu. Zamanın bütün yaraları iyileştirdiğini bilmiyor musun? Üzerinden çok fazla zaman geçti!” Bunlar körlerin yalanlarıdır. Zaman iyileştirmez. Zamansız Olan iyileştirir.

Tanrı, Merhamet Eder

İki kör adam bunu anladığı için daha çok bağırdılar. “Ya Rab, bize merhamet eyle, sen, ey Davud oğlu!” (Mat. 20:31). Merhamet etmek, bir başkasının halinden anlamaktan çok daha fazlasıdır. Halden anlamayı eyleme dökmeyi içerir. Kederden şifa bulmak, ısrarla dilekte bulunmayı gerektirir. Tanrı’nın merhamet feryadımızı duyduğuna ve bize yardımcı olmak için harekete geçtiğine dair pes etmeyen bir güven gerektirir.

İnsanlar kederimizi susturmaya çalıştıkları zaman İsa’ya daha çok feryat edin. “Davut Oğlu’na” feryat edin. Bu, Mesih’e ait bir unvandır. İki kör adam baktılar ve kalabalığın kör olduğu o gerçeği, yani İsa’nın vaat edilen Mesih olduğu ve şifanın yalnızca O’ndan geldiği gerçeğini gördüler.

Kederin bir sesi olmalıdır. İsa seslendirilen kedere şefkatle karşılık verir. “İsa durup onları çağırdı. ‘Sizin için ne yapmamı istiyorsunuz?’ diye sordu. Onlar da ‘Ya Rab, gözlerimiz açılsın’ dediler. İsa onlara acıdı, gözlerine dokundu. O anda yeniden görmeye başladılar ve O’nun ardından gittiler” (Mat. 20:32-34).

İsa şefkatli rehberliğiyle, insanın içine işleyen, bizlere de sormak istediği soruyu bu adamlara sorar: “Sizin için ne yapmamı istiyorsunuz?” Onlar içten bir yanıt verirler ve İsa şefkatle karşılık verir. O yürekten hisseder ve iyileştirmek, yardım etmek ve umut vermek için etkin bir karşılık verir.

Matta’nın öyküsü başladığı gibi güzel biter. Adamların gözleri açılır ve O’nu takip ederler. Ancak onlar, henüz gözleri açılmadan önce de O’nu takip ediyorlardı. Daha şifa bulmadan önce O’na güvenmişlerdi. Peki ya biz? Sadece duamız cevaplandıktan sonra mı izlemeye başlıyoruz? Yoksa Tanrı sessiz kalsa dahi takip ediyor muyuz?

Düşünün: Kederinizin içerisinde, İsa’nın “Sizin için ne yapmamı istiyorsunuz?” sorusuna hangi belirgin cevabı verirsiniz?

Düşünün: Keder sizi Tanrı’nın iyi yüreğine karşı körleştirir. İsa’yı Davut Oğlu Mesih olarak görmek size nasıl yardımcı olabilir?

Düşünün: Şifa ısrarla dilekte bulunmayı ve pes etmeden güvenmeyi gerektirir. Kederinizin içerisinde İsa’ya ısrarla sunduğunuz dua nedir?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın