Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Korkusuz Olmak İçin Beş Sebep

Korkusuz Olmak İçin Beş Sebep

91 kez okundu.

“Korkma, ey küçük sürü! Çünkü Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü.” (Luka 12:32)

Tanrı’nın bizim para ya da diğer dünyasal şeyler konusunda korkmamamızı istemesinin sebebi, korkusuzluğun, yani kaygıdan uzak olmanın, O’na ilişkin beş özelliği daha da yüceltiyor olmasıdır.

İlk olarak, korkmamak Tanrı’yı Çobanımız olarak sayıp O’na değer verdiğimizi gösterir. “Korkma, ey küçük sürü!” Biz O’nun sürüsüyüz ve O da bizim Çobanımız. Üstelik eğer O Çobanımız’sa, Mezmurlar 23:1 de bu noktada geçerlidir: “RAB çobanımdır; eksiğim olmaz”. Yani, gerçekten ihtiyaç duyduğum hiçbir şeyin eksikliğini yaşamayacağım.

İkinci olarak, korkmamak Tanrı’yı Babamız olarak sayıp O’na değer verdiğimizi gösterir. “Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü.” O’nun yalnızca küçük sürüsü değil, aynı zamanda O’nun çocuklarıyız ve O da bizim Babamız. O sizi gerçekten önemser ve neye ihtiyacınız olduğunu gerçekten bilir. Ayrıca ihtiyacınız olan şeye sahip olmanız için de sizin için etkin olacaktır.

Üçüncü olarak, korkmamak Tanrı’yı Kralımız olarak sayıp O’na değer verdiğimizi gösterir. “Korkma, ey küçük sürü! Çünkü Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü.” Bize “egemenliği” verebilir çünkü Kral, O’dur. Bu gerçek, bize her şeyi sağlamakta Olan’a muazzam bir güç atfetmektedir. “Çoban” ifadesi koruma ve sağlayışı ima eder. “Baba” ifadesi sevgiyi, şefkati, yetkiyi, sağlayışı ve rehberliği ima eder. “Kral” ifadesiyse gücü, hakimiyeti ve bolluğu ima eder.

Dördüncü olarak, korkmamak Tanrı’nın ne denli özgür ve cömert olduğunu gösterir. Dikkat edin, O egemenliği vermektedir. “Korkma, ey küçük sürü! Çünkü Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü.” Egemenliği satmıyor ya da kiraya vermiyor. O’nun bolluğu sınırsızdır ve paramıza ihtiyacı yoktur. Tanrı cömerttir ve ihsanında özgürdür. Biz de korkmayıp ihtiyaçlarımızı güvenle O’na teslim ettiğimizde, O’nun bu özelliğini yüceltmiş oluyoruz.

Son olarak, korkmamak –kaygılanmamak– Tanrı’nın bunu yapmayı gerçekten istediğine güvendiğimiz anlamına gelir. “Korkma, ey küçük sürü! Çünkü Babanız, egemenliği size vermeyi uygun gördü.” O bize bir şeyleri çok görmez. Bize egemenliği vermekten memnuniyet duymaktadır. Hepimizin böyle babaları, almaktan çok vermekten mutlu olan babaları olmadı. Ancak bu artık sizi kederlendirmemelidir çünkü artık böyle bir Babanız, Çobanınız ve Kralınız vardır.

Kısacası, bu ayetteki asıl vurgu Tanrı’yı Çobanımız, Babamız ve Kralımız olarak sayıp O’na her şeyden daha çok değer vermemiz gerektiğidir. Nitekim O cömerttir ve bize egemenliği vermekten, cenneti vermekten, sonsuz yaşamı ve sevinci vermekten ve bize, oraya gidiş yolunda ihtiyaç duyduğumuz her şeyi vermekten mutluluk duyar.

Eğer Tanrı’ya bu şekilde değer verirsek, biz korkusuz oluruz ve Tanrı da yüceltilmiş olur.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın