Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Keşke Bilseydin!

Keşke Bilseydin!

73 kez okundu.

“Keşke bugün sen de esenliğe giden yolu bilseydin… Ama şimdilik bu senin gözlerinden gizlendi.” (Luka 19:42)

İsa, Yeruşalim’e zaferle girdi. O’nun gelişiyle kentin temelleri sarsıldı, ama orada yabancı bir ilah bulunuyordu. Bu ilah Ferisiler’in gururuydu. Dindar ve doğru görünen bir ilahtı, fakat İsa onu “…dıştan güzel görünen, ama içi ölü kemikler ve her türlü pislikle dolu badanalı mezarlara…” benzetti (Matta 23:27).

“Bugün” sizi esenliğe giden yoldan alıkoyan nedir? Yabancı bir ilahınız mı var? Belki iğrenç bir canavar şeklinde değil, ama hayatınızı kontrol altında tutan ve kutsal olmayan bir şey? Tanrı beni hayatımda pek çok kez yabancı bir ilahla burun buruna getirdi; bırakmam gerektiğini anladım, ama bırakmadım. Pek çok depresyonu tırnaklarımla çabalayarak geçtim, ama yine de kendimi bu yabancı ilahın pençeleri arasında buluyordum. Beni esenliğe götürecek yolları göremiyordum. Tanrı’nın Ruhu’nun bir engelle karşılaşmadan bize ulaşabileceği o noktada olmak, ama yine de Tanrı’nın gözünde kabahatlerimize devam etmek ne korkunçtur.

“Keşke bilseydin” – Tanrı doğrudan yüreğimizin tam içine İsa’nın gözyaşlarıyla konuşur. Bu sözler sorumluluğun bizde olduğunu ifade ediyor; Tanrı bizi görmediğimiz şeylerden sorumlu tutmaktadır. “Ama şimdilik bu senin gözlerinden gizlendi” – çünkü mizacımı, tabiatımı bir an bile teslim etmedim. “Ama gizlenmeyebilirdi” sözü tarif edilemez bir üzüntüdür. Tanrı hiçbir zaman kapanmış kapıları açmaz. Kapıları açar, ama bunların bizim kapatmış olduğumuz kapılar olduğunu, hiç kapatılmaması gereken kapılar olduğunu, bozulmaması gereken hayaller olduğunu hatırlatır. Tanrı geçmişi geri getirdiğinde asla korkmayın. Bırakın hatıralar yolunu bulsun. Bunlar, azarları, terbiye edişi ve acılarıyla Tanrı’ya hizmet eder. Gelecekte harika bir şekilde Tanrı’nın işleyişini göreceğiz.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın