Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Hristiyan İlişkileri İçin Yedi Dua

Hristiyan İlişkileri İçin Yedi Dua

119 kez okundu.

Eğer birisiyle çıkıyorken dua etmeyi reddedersek, bu ilişkide ihtiyaç duyduğumuz en değerli kaynaklara ulaşmayı reddediyor oluruz.

Birçoğumuz çıkma aşamasında bocalamaktadır. Yüreklerimizi değerlendirmede, birbirimizle iletişim kurmada, önceliklerimizi ve sorumluluklarımızı dengelemede, cinsel ayartılara karşı gelmede zorlanırız. Üstelik bu sırada Tanrı’ya bilgeliği, gücü ve yardımı için hiç dua etmeyiz. Sonrasında da Kralımız’ı bir köşede bırakırken, neden aynı hataları yaptığımızı ve niçin tekrar tekrar günaha düştüğümüzü merak ederiz. Duadan söz ederiz ama Tanrı’ya pek söz etmeyiz. Makaleler okuruz, arkadaşlara mesaj atarız, konu üzerine olan sohbetleri dinleriz ve hatta başkalarından öğüt ararız ama göklerdeki Babamız’ın önünde eğilmeyi bir kenara bırakırız. Eğer iyi sevgililer olmak istiyorsak, daha çok dua etmemiz gerekir.

Çıkma aşamasında dua, evli olmayan erkek ve kadınların omzuna yüklenen bir başka yük değildir. Duygularımızı ve arzularımızı test etmeye, onaylamaya ve gerçekleştirmeye giden yoldur. Tanrı’nın bize karı veya koca olabilmemiz için sınava tabi tuttuğu bir başka genel öğretim dersi değildir. Bu dua daveti, bizi evlilik öncesindeki yıllarda güvenle taşıyacak kadar büyük ve güçlü olan bir yolcu uçağıdır ve Rab dilerse, bizi evlilik ülkesine götürür.

Dua etmeden çıkmaya başlamayın ve bekleme aşamasında da duadan vazgeçmeyin. Eğer ne konuda dua edeceğinizi bilmiyorsanız, aşağıda henüz evlilikle sonuçlanmamış her ilişki için yedi dua noktasına yer verdim.

1. Bizim ilişkimizin daha farklı olabilmesi için bizi özgür kıl.

“Sonuç olarak, ne yer ne içerseniz” –sevgililikte veya evlilikte– “ne yaparsanız, her şeyi Tanrı’nın yüceliği için yapın.” (1. Korintliler 10:31).

Göklerdeki Babamız, bugünkü çıkma durumlarının çoğu oldukça bozuk görünüyor. Hepsi gereksiz belirsizliklerle, sağlıksız iletişimlerle, adanma korkusuyla, aşılan sınırlarla ve darmaduman ayrılıklarla dolu. Bizler seniniz ve bu yüzden çıkma sürecimizin farklı olmasını istiyoruz. İlişkimizi çevremizde gördüğümüz her yozlaşmış örnekten ayrı kıl. Birbirimize olan sevgimizin ve saygımızın, birbirimize karşı hatalar veya günahlar sergilesek bile, senin Oğlun’a dair derin ve güzel şeyler anlatması için bize yardım et.

2. Birbirimizin sendeki imanı ve sevinci için tutkulu olalım.

Bundan emin olarak kalacağımı biliyorum. İmanda gelişip sevinmeniz için hepinizle birlikte olmaya devam edeceğim. Öyle ki, tekrar yanınıza geldiğimde, Mesih İsa’da benimle daha çok övünebilesiniz. (Filipililer 1:25-26)

Dikkatimizi ve enerjimizi birbirimize –ilişkimizin durumuna, çatışmamızın doğasına, duygularımızın gidişatına– vermek, kolaylıkla yaşanabilecek bir şey ama ilişkimizin en önemli yönü, bu ilişkinin bizim seninle olan ilişkimize olan etkisi olacak. Doğam gereği kız arkadaşımın (veya erkek arkadaşımın) benim hakkımda ne düşündüğü veya ne hissettiği, benim için senin benim hakkımda ne düşünüp hissettiğinde daha önemli oluyor. Ama böyle olmamalı. Tanrım, bizde birbirimizin sendeki imanı ve sevinci için bir tutku yarat.

3. Birbirimize olan sevgimiz bizi günaha karşı kör etmesin.

Sizler için tanrısal bir kıskançlık duyuyorum. Çünkü sizleri el değmemiş kız gibi tek ere, Mesih’e sunmak üzere nişanladım. Ne var ki, yılanın Havva’yı kurnazlığıyla aldatması gibi, düşüncelerinizin Mesih’e olan içten ve pak adanmışlıktan saptırılmasından korkuyorum. (2. Korintliler 11:2-3)

Sevgi ve tutkunluk arasındaki ince çizgi, bir ilişkide kolaylıkla kaybolabilir ve bizi hem sana hem de kendimize karşı kör edebilir. “Sevdaya düşmek” sebebiyle, kendi düşmüşlüğümüzü unutabiliriz. Şeytan bu coşkun duygulara dahil olup bizi günahı görmezden gelme ve günaha bahane uydurma yolunda aldatabilir. Tanrım, görüşümüzü bozan her türlü tutkunluk sisini sen al ve gözlerimizi gerçeğin ve güzelliğinle doldur. Bedenimizin her bir köşesi ayartılara teslim olmak isterken, günahın kirli vaatlerini reddetmemiz ve seni ve senin doğruluğunu tercih etmemiz için yüreklerimize dokun.

4. Bize bedenlerimizin değerli ve sonsuz bir bedelle satın alınmış olduğunu hatırlat.

Fuhuştan kaçının. İnsanın işlediği bütün öbür günahlar bedenin dışındadır; ama fuhuş yapan, kendi bedenine karşı günah işler. Bedeninizin, Tanrı’dan aldığınız ve içinizdeki Kutsal Ruh’un tapınağı olduğunu bilmiyor musunuz? Kendinize ait değilsiniz. Bir bedel karşılığı satın alındınız; onun için Tanrı’yı bedeninizde yüceltin. (1. Korintliler 6:18-20)

Ne yazık ki, cinsel ahlaksızlık her ilişkinin, hatta bazı durumlarda Hristiyan olduğunu iddia eden kişilerin ilişkilerinde bile bir standart olmuş gibi görünüyor. Ancak herkes buna teslim olurken, bizler bunu reddediyoruz. Ne zaman senin sevgi dolu yüreğinle bizim için belirlediğin sınırları aşma ayartısına düşsek, aklımızı çarmıha, İsa’nın bizi her bir cinsel günahtan kurtarmak üzere öldüğü o yere yönelt. Sana güvendiğimiz ve İsa’ya değer verdiğimiz için, çıkma aşamasında içimizdeki cinselliği yaşamaya yönelik her türlü dürtüyü inkâr etmeyi seçelim. Bu, yaşamlarımızın en radikal, kültürümüze en karşıt, en Ruh dolu işlerinden biri olsun.

5. Çıkma aşamasındaki ilişkimizi daha anlamlı ilişkilere nakşet.

Ey kardeşler, hiçbirinizde diri Tanrı’yı terk eden kötü, imansız bir yüreğin bulunmamasına dikkat edin. “Gün bugündür” denildikçe birbirinizi her gün yüreklendirin. Öyle ki, hiçbirinizin yüreği günahın aldatıcılığıyla nasırlaşmasın. (İbraniler 3:12-13)

Babamız, kendimizi ve ilişkimizi diğer imanlılardan soyutlamaktan bizi koru. Birbirimizle birebir zaman geçirdikçe, yaşamlarımızdaki diğer önemli insanlarla da daha az zaman geçiriyoruz. Çıkma aşamasında, bu uzaklık en ciddi tehlikelerden biridir. İhtiyacımız olan erkekleri ve kadınları duygularımıza, iletişimimize ve karar alma sürecimize dahil et. Bizi, bize çetin sorular yöneltecek kadar seven Hristiyanlarla donat. Kuytu köşede ilişkimize devam etme konusunda ayartıldığımızda, ilişkimizi gerçek, tutarlı ve ilgili bir topluluğa nakşet.

6. Mükemmel zamanlamanla, bize ne zaman evlenmemiz gerektiği konusunda netlik ver.

Her şeyi RAB’be bırak, O’na güven; O gerekeni yapar… RAB’bin önünde sakin dur, sabırla bekle. (Mezmurlar 37:5, 7)

İçinizden birinin bilgelikte eksiği varsa, herkese cömertçe, azarlamadan veren Tanrı’dan istesin; kendisine verilecektir. (Yakup 1:5)

Çıkma sürecinde ne kadar zayıf olduğumuzu hissediyoruz. Belirsizlik, kırılganlık, uçuculuk var. Henüz emniyetli bir sevgi değil çünkü bu ilişkiyi henüz vaatlerimizle mühürlemedik. Eğer birbirimizi gerçekten, derinden, tümüyle, özgürce ve tutkuyla seveceksek, bu bir karı koca olarak yaşanmalı. Evliliğin güzel ve gizemli birliği içerisinde gerçekleşmeli. Bu yüzden Tanrım, bize netlik ver. Evlenip evlenmememiz gerektiğinin netleşmesi için seni bekliyoruz. Eğer isteğin değilse, çıkmaya bir gün daha bile devam etmek istemeyiz. Bu süreçte senin bilgeliğin için yakarıyoruz çünkü senin dileyenlere bunu sağlamayı ne kadar sevdiğini biliyoruz.

7. Her adımda, ilk ve en büyük sevgimiz sen ol.

 “Tanrın Rab’bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün gücünle ve bütün aklınla seveceksin. Komşunu da kendin gibi seveceksin.” (Luka 10:27)

“Bir konuda sana karşıyım: Başlangıçtaki sevginden uzaklaştın.” (Vahiy 2:4)

Her şeyden öte, herhangi bir sevginin sana olan sevgimizi gölgede bırakmasına veya sana olan sevgimizin yerini almasına müsaade etme. Eğer birimiz diğerini sürekli olarak senden uzaklaştırıyorsa, bize birbirimizden uzaklaşıp gidebilecek kadar iman ve sevgi ver. Bizi yüreğimizde sana ait olan yeri almak isteyenlerden koru ve bizi bütün yüreğini, bütün canını, bütün aklını ve bütün gücünü sana adamış olan bir eşe yönelt. Gününde birinde evlenelim veya evlenmeyelim, ilk ve ebedi sevgimizi –hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, yoksullukta ve bollukta– ölüm bizi sonsuza dek seninle evlendirene kadar sana adıyoruz.

Yazar: MARSHALL SEGAL

Bir yanıt yazın