Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Kim Olduğunuzu Bilin

Kim Olduğunuzu Bilin

151 kez okundu.

Böylece insanlar bizi Mesih’in hizmetkârları ve Tanrı’nın sırlarının kâhyaları saysın. Kâhyada aranan başlıca nitelik güvenilir olmasıdır. Sizin tarafınızdan ya da olağan bir mahkeme tarafından yargılanırsam hiç aldırmam. Kendi kendimi de yargılamıyorum… Beni yargılayan Rab’dir. (1.Ko. 4:1–4)

Birisiyle ilk kez tanıştığınızda, sorulan ilk sorulardan biri nedir? “Ne iş yaparsınız?”

İnsanlara mesleklerini sormanın yanlış bir yönü yoktur ama bu durum, onların değerini yaptıkları işe ya da oynadıkları role göre belirleme eğilimini yansıtır. Birilerinin doktor, tesisatçı, kütüphaneci, pastör, ev kadını, mühendis ya da işsiz olduğunu öğreniriz. Sonra onları, kültürün şu anki ekonomik gidişine göre uygun bir kategoriye yerleştiririz.

Pavlus’un 1. Korintliler’de değindiği sorunlardan biri kilisede bölünmeydi. Korintli imanlılara şöhret kültürü bulaşmıştı. Bazıları “Ben Pavlusçuyum”, bazıları “Ben Apollosçuyum” diyordu. Rollerine dayalı olarak farklı önderlere farklı değerler biçmişler ve kiliseyi bölmüşlerdi (bkz. 1.Ko. 3:3-4). Ancak bizim takip ettiğimiz Mesih bölünmemiştir (bkz. 1.Ko.
1:13)! Pavlus sadece Tanrı’nın takdire layık olduğunu, çünkü büyümeyi O’nun sağladığını hatırlattıktan sonra (1.Ko. 3:7), onlara kendisini ve diğer öğretmenleri nasıl görmeleri gerektiğini öğretiyor: Mesih’in hizmetkârları ve kahyaları olarak görmek. Hizmetkârlar efendilerinin gündemine hizmet ederler; kahyalarsa başkalarına ait olan şeyleri idare ederler.

Bizler Pavlus gibi elçiler olmayabiliriz ama burada onu örnek almamız iyi olur. Siz işinizden çok daha fazlasısınız. Esasen değerimiz oynadığımız role değil, Tanrı’nın benzerliğinde yaratılmış olmamıza dayalıdır (bkz. Yar. 1:26-27). Bu benzerliği taşıyan kişiler olarak hangi rolde olursak olalım, Tanrı’nın karakterini (Tanrı’nın yardımıyla) yansıtma yetisine sahibiz. Bu anlamda benim avukat, garson ya da danışman olmamdan ziyade, esasen hukuku nasıl uyguladığım, müşterilere nasıl hizmet ettiğim ve müşterilerimle nasıl ilgilendiğim önemlidir.

Kim Olduğunuzu Bilmek Önemlidir!

Dürüst, adil, doğru, sabırlı, sevecen, şefkatli miyim veya bu gibi benzer özelliklere sahip miyim (bkz. Gal. 5:22-23)? Kâhyalar olarak, sahip olduğumuz her şeyin bize verilmiş olduğunu ama bize ait olmadığını kabul etmeliyiz (bkz. 1.Ko. 4:7). Sahip olduğumuz ve bizi biz yapan her şey, kendi gündemimiz ya da kendi yüceliğimiz için kullanabileceğimiz bize ait şeyler değildir. Bizim amacımız Tanrı’ya hizmette sadık olmak – O’nun gündemini, O’nun armağanlarıyla ve O’nun yüceliği ve başkalarının iyiliği için uygulamaya geçirmektir. Kim olduğunuzu bilmek, son derece özgürleştirici olabilir.

Düşünün: Kendi değeriniz ve öneminiz için nereye bakıyorsunuz? Kendi işimize ve kimliğimize ne kadar çok bakarsak, insan korkusuna o kadar köle oluruz. Başkaları tarafından değerlendirilmek çok büyük bir yük haline dönüşebilir. 1. Korintliler 4:3’e tekrar bakın. Pavlus’la birlikte şu sözleri söylemek özgürleştirici olmaz mı: “Sizin tarafınızdan ya da olağan bir mahkeme tarafından yargılanırsam hiç aldırmam”?

Harekete Geçin: Yargı gününde Tanrı’nın huzurunda durduğunuzu hayal edin. O gün, iş arkadaşınızın, sınıf arkadaşınızın, komşunuzun ya da arkadaşınızın sizin hakkınızda neler düşündüğü önemli olmayacak. Başkalarını etkilemek yerine onlara (Tanrı’nın istediği gibi) hizmet etmek neye benzer? Bugün Tanrı’nın sizi yerleştirdiği yerde sadık bir şekilde yaşamak neye benzer? Bugün son günün ışığında yaşamanıza yardımcı olması için Tanrı’ya dua etmeye vakit ayırın. Sonsuzluk penceresinden bakıldığında başkalarının düşüncelerinin ne kadar küçük, Tanrı’nın yargısınınsa ne kadar büyük olduğunu göstermesi için Tanrı’ya dua edin.

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın