Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Alçakgönüllülük

Alçakgönüllülük

86 kez okundu.

Hiçbir şeyi bencil tutkularla ya da boş övünmeyle yapmayın. Her biriniz alçakgönüllülükle öbürünü kendinden üstün saysın. Yalnız kendi yararını değil, başkalarının yararını da gözetsin. Mesih İsa’daki düşünce sizde de olsun. (Flp. 2:3–5) Alçakgönüllülük, Tanrı’nın kimliğinden ve bizim için yaptıklarından ötürü yumuşak huylu, hizmetkâr yürekli bir yaşam sürmek demektir. Tanrı yücedir. Eğer O’nu gerçekten tanıyorsanız, kendi büyüklüğünüz için değil, O’nun büyüklüğü için gayret göstereceksiniz.

Elçi Pavlus, zindandan Filipi’deki imanlılara yazarak onları imanda teşvik etti (Flp. 1:1). Onlara hiçbir şeyi bencilce hırs ve boş övünmeyle yapmamaları yönünde öğüt verdi. Şahsi menfaatle, boş büyüklükle ya da kendinizi tatminle güdülen bir hayat sürmeyin. Bu imanlıya yakışan bir tutum değil, dünyasal bir tutumdur.

“Her biriniz alçakgönüllülükle öbürünü kendinden üstün saysın.” Üstün sözcüğü bu mektupta tekrarlanmakta ve sonrasında “aşan” diye çevrilmektedir (3:8; bkz. 4:7). Kendi ihtiyaçlarınız ve istekleriniz ekseninde dönen bir yaşam sürmek yerine başkalarının yararına odaklanın (2:4). Başkalarına odaklanan böyle bir yaşamı nasıl sürebilirsiniz? Elçi Pavlus “alçakgönüllülükle” diyor (3. ayet).

Alçakgönüllülük nereden kaynaklanıyor?

Mesih’ten. İsa ululuğunu bir yana bıraktığı, kendini alçalttığı ve çarmıhta ölüme dahi razı olarak itaat ettiği için (7-8. ayetler), siz de alçakgönüllü olabilirsiniz. Cinsel günahla mücadele ederken dahi her anı kendinizi tekrar tekrar Mesih’e sunarak fırsata çevirebilir, O’na daha yakın olabilir ve sonra sizi değiştirdiğini görebilirsiniz. Buradaki bildiriler (Mesih’te kim olduğunuz), Pavlus’un buyruğunu (alçakgönüllü olma buyruğunu) destekliyor. Mesih’e güveniniz geliştikçe, alçakgönüllülüğünüz pırıl pırıl parlayacaktır.

Cinsel günah temelde bencildir. Size ait olmayan bir erkeğe ya da kadına bakarsınız. Zevklerinizi tatmin edersiniz. Arzuladığınız şeyi takip edersiniz. O yasak anında siz büyüksünüzdür çünkü hayatınız kendinizi tatmin ekseninde döner ve Tanrı küçüktür. O önemsizdir. Aslında, kendi menfaatinizi O’nun üzerine çıkardığınız sırada O’nu tümüyle unutuyorsunuzdur.

Cinsel günah, benliğin arzularını diğer insanların üzerine çıkarır. İlişkilerinizi çarpıtır. Tanrı suretinde yaratılmış olanlar, asla bir ekran aracılığıyla tatmin olmamalıdırlar. Gerçek ilişkiler altın kuralı takip ettikçe gelişir. Bu altın kural da başkalarını kendiniz gibi sevmenizdir (Mar. 12:31).

Alçakgönüllülük, Mesih’i tanımakla olur!

Pavlus, Mesih’teki yaşamınızdan ötürü sizi yönünüzü değiştirmeniz için teşvik ediyor. Tanrı’nın gücüyle, bencilliğinizi reddederek başkalarına öncelik vermeyi öğrenin. Alçakgönüllülük öncelikle Mesih’i tanımakla olur. Pavlus, Mesih’te sahip olduğunuz alçakgönüllü düşünceyi benimsemeniz için teşvikte bulunuyor (Flp. 2:5). Mesih’teki özgürlüğünüzü benliğinizi tatmin etmenin yollarını bulmak için değil, başkalarına sevgiyle hizmet etmenin yollarını bulmak için kullanın (Gal. 5:13).

Alçakgönüllülük onu eyleme dökmekle gelişir. Bir kas gibidir. Başkalarını sevme eyleminde bulundukça, giderek daha alçakgönüllü olursunuz. Başkalarını sevdikçe ve onlara hizmet ettikçe, sadece onların değil, kendinizin de Mesih’te olgunlaşmasına yardımcı olursunuz.

Düşünün: Mesih’in kimliğinden ve çarmıhta bizim için yaptıklarından ötürü alçakgönüllülükte gelişiyoruz. Ancak her şeyde olduğu gibi, Mesih alçakgönüllülükte de bizim en büyük örneğimizdir. Mesih, “kul özünü alıp insan benzeyişinde doğarak ululuğunu bir yana bıraktı. İnsan biçimine bürünmüş olarak ölüme, çarmıh üzerinde ölüme bile boyun eğip kendini alçalttı” (Flp. 2:7-8).

Düşünün: Mesih “hizmet edilmeye değil, hizmet etmeye ve canını birçokları uğruna fidye olarak vermeye geldi” (Mar. 10:45). Siz de başkalarına hizmet ederek O’nu izleyecek misiniz?

Harekete Geçin: Alçakgönüllülüğü eyleme dökün. Yardıma ihtiyacı olan birini bulun, neye ihtiyaç duyduğunu anlayın ve sonra bu ihtiyacı karşılayın.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın