Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Anne ve Babalara (ve Çocukları Seven Herkese) Bir Rica

Anne ve Babalara (ve Çocukları Seven Herkese) Bir Rica

Huysuz kişiyle arkadaşlık etme; tez öfkelenenle yola çıkma. Yoksa onun yollarına alışır, kendini tuzağa düşmüş bulursun. (Özd. 22:24–25)

Küçük çocukları olan genç bir evli çiftin salonunda oturuyordum. Kü- tüphanelerinde benim Uprooting Anger (Öfkeyi Söküp Atmak) adlı kita- bım vardı. Anne iki yaşındaki kızına o kitabı benim yazdığımı açıklıyor- du. Ardından kızına, öfkelenen bir tanıdığı var mı diye sordu. Kız çabucak “Annem” diye cevap verdi. Hepimiz güldük.

Otuz beş yıllık pastörlük ve danışmanlık hayatımda özellikle dilleriy- le günahlı öfkeyi dışa vurmayan kimseye rastlamadım. Yakup hepimizin hata yaptığını hatırlatır ve bu bildiriyi günahlı konuşmalara uygulamadan önce yapar (Yak. 3:2).

Bugünkü Süleyman’ın Özdeyişleri metni, öfkeli insanlarla vakit geçir- mekten kaçınmamız için bizi teşvik eder. Neden? Çünkü öfkeli dostlar, ortaya bir öfke örneği koyar ve sizi de onunla ayartır.1 Öfkeli insanlar sizi sinsice ve tuzağa düşürecek şekilde etkileyebilir. Öfke bulaşıcı olabilir.

Peki öfkeli kişi anneniz ya da babanızsa, yani sakınamayacağınız ve öfkeli etkisinden kaçamayacağınız bir kişiyse ne olacak? On sekiz yıl sözlü saldırılara katlanmak zorundaysanız ne olacak?

Eğer bir anne ya da babaysanız ya da çocuklarla ilgilenen biriyseniz, öfkenizle başa çıkmanız için size ricada bulunuyorum.

Bir arkadaşım bana bir gün öfkesinden dolayı çocuklarından birine za- rar vermekten korktuğunu anlatmıştı. Korkuları makuldü. Kendi çocuk- luğunda annesi tarafından yere çalındığına dair canlı bir hatırası vardı. Arkadaşım bu noktada yalnız değil. Elbette ben burada, her ne kadar kötü bir şey de olsa, öncelikli olarak fiziksel şiddetten bahsetmiyorum. Aşa- ğılayıcı konuşmalar, hakaretler, alaylar, eleştirici yorumlar ve bunun gibi pervasız sözler bir kılıç gibi delicidir (bkz. 24. günden Özd. 12:18). Niyetiniz çocuğunuz üzerinde olumsuz bir etki yaratmak olmayabilir. Birçok anne babanın böyle bir niyeti yoktur. Ancak kasıtsız ve istemsiz öfke yine de günahlı ve zararlıdır.

Elbette Müjde iyi haber getirir: Öfkeli anne babalar tarafından yetiş- tirildiyseniz dahi, kader mahkûmu değilsiniz. Eğer kendiniz öfkeli bir ebeveynseniz dahi, kader mahkûmu değilsiniz. Mesih bizi atalarımızdan gelen günahlı alışkanlıklardan kurtarmaya geldi (bkz. 1.Pe. 1:18). Ebevey- nlerin öfkesi etkili olduğu halde, Mesih’in ve içinizdeki Ruhu’nun sayesin- de belirleyici değildir. Öfkenizden tövbe edip değişim aradığınızda, siz ve çocuklarınız için umut var demektir.

Düşünün: Efesliler 6:4’ü düşünün: “Ey babalar, siz de çocukları- nızın öfkesini uyandırmayın. Onları Rab’bin terbiye ve öğüdüyle büyütün.” Bu ayet babalara (evin reisi olarak) seslense de, Kut- sal Kitap hem anneleri hem de babaları Tanrı yoluna uygun bir şekilde çocuk yetiştirmeye çağırır. Bu ayet çocukların öfkesini uyandırabilecek (öfkeye neden olacak ya da öfkeyi belirleyecek değil, onu ayartacak ya da davet edecek) eylemlere karşı uyarıda bulunur.

Düşünün: Çocuklarınıza öfkelendiyseniz, onlardan af dilemeniz gerekir mi?

Harekete Geçin: Eğer bir ebeveyn, çocuk bakıcısı ya da çocuk- larla çalışan bir kişiyseniz, onlara karşı (kaçınılmaz olarak) bir öfke duyduğunuz anda, Tanrı’dan yardım dileyin. Eğer o anda oradan uzaklaşmanız gerekiyorsa, bunu yapın. Eğer evliyseniz, çocuklarınıza öfkeli davrandığınız taktirde size baş başayken bunu söylemeleri için eşinizden ya da başka yetişkinlerden istek- te bulunun. Sizden hesap sormalarını isteyin. Ya da cesaretiniz varsa, çocuklarınıza sorun.